Ve Korkulan Oldu!

Ve Korkulan Oldu!

05 Ocak 2021 - 15:20

İngiltere'de mutasyona uğrayan Kovid-19 şu ana kadar 42 ülkeye yayıldı. Virüsün daha hızlı yayılan bu yeni varyantı Türkiye'de de 15 kişide görüldü. İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, bugün yaptığı açıklamada, İngiltere'den gelen bir İranlıda, Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün tespit edildiğini duyurdu
https://twitter.com/drfahrettinkoca


Yeni tip koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğraması sonrası çoğu ülke Ada ile bağlantısını keserek, uçuşları askıya aldı.

MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Ancak mutasyona uğramış Kovid-19 virüsünün yayılması durdurulabilmiş değil. Yeni varyant şu ana kadar 42 ülkeye yayıldı: "Türkiye, İran, ABD, Slovakya, Pakistan, İngiltere, Danimarka, Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Şili, Finlandiya, İrlanda, Norveç, Gürcistan, Almanya, İzlanda, Malta, Belçika, Güney Kore, İzlanda, Singapur, Japonya, Tayvan, Brezilya, Avustralya, Vietnam, Hindistan, Kanada, İsrail, Yunanistan, BAE, Zambiya, Lübnan, Portekiz, Ürdün, Nijerya, Günay Afrika, Çin ve Çin'e bağlı özerk bölge Hong Kong..."


MUTASYON TÜRKİYE'DE

Virüsün daha hızlı yayılan bu yeni varyantı Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x