Vicdansızlar!

Vicdansızlar!

10 Nisan 2019 - 09:32

Ankara Batıkent'te sokak köpekleri zehirlendi, Yavaş sorumluların bulunması için görevlendirme yaptı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde kimliği belirsiz kişiler sokak köpeklerini zehirleyerek öldürdü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "vahşet" olarak nitelendirdiği olayın sorumlularının bulunması için görevlendirme yaptığını açıkladı.

Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "Vicdansızlar, bugün burada 13 köpeğimizi katletti. 6 köpeğimiz klinikte, 7 köpeğimiz de kayıp bulamıyoruz" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yol kenarındaki yeşillik bir alanda yedi köpeğin öldüğü görülüyor.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, akşam saatlerinde beyaz bir aracın bölgede dolaşarak, sokak köpeklerine zehirli et dağıttığını öne sürdü.

Dernek ayrıca, yine Yenimahalle ilçesinin bir başka semtinde 12 sokak köpeğinin daha zehirlenerek öldürüldüğü yönünde ihbarlar geldiğini de belirtti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından attığı mesajda, olayın sorumlularının bulunması için Zabıta ve Sağlık Dairesi Başkanlığı'nın görevlendirildiğini söyledi.

Bölge sakinleri de köpekleri zehirlediği öne sürülen kişi ya da kişilere tepki gösterip, bulunmaları için emniyete giderek şikayetçi oldu.

Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Özkan "Hayvanları katledenlere hapis cezası gelmeli. Plakası sökük beyaz bir araçla gelen 2 kişinin buradaki köpeklere zehirli et parçaları verdiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Twitter'dan attığı mesajda sorumlular hakkında asal işlem yapılması için emniyet güçleri ve belediye ekipleriyle çalışmaların sürdüğünü yazdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x