Whatsapp’ta Engellendiğinizi Anlamanın Yolları...

Whatsapp'ta Engellendiğinizi Anlamanın Yolları...

Whatsapp'ta Engellendiğinizi Anlamanın Yolları...

07 Mart 2018 - 14:37

Whatsapp son zamanların en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olmaktadır. İnternet üzerinden kullanabildiğimiz bu uygulama hayatımıza girdi gireli en çok kullandığımız mesajlaşma uygulaması olmaktadır. Teknolojinin gelişmesi de önceden kısıtlı olan internetin artık daha rahat kullanılmasını sağladığı için normal mesaj uygulamalarının yerini internet üzerinden yapılan mesajlaşma uygulamaları almaktadır. WhatsApp uygulamasında dünya üzerinde popüler olmaya devam ederken birçok WhatsApp kullanıcısı WhatsApp’ta silinip silinmediğini veya engellenip engellenmediğini anlamanın yolunu aramaktadır.

WhatsApp’ta Silinip Silinmediğini Anlamanın Yolu
Bu uygulama bilindiği üzerine kişilerin rehberine göre senkronize ile çalışmaktadır. Karşı taraf sizi rehberinden sildi ise bu durumda karşı tarafın birçok bilgileri gözükmediği için otomatik olarak silinmiş olarak baz alabilirsiniz. Whatsapp kullanım olarak son zamanlarda oldukça yenilikçi hareketlere başvurmuştur. Özellikle atılan mesajı geri silme özelliği çok fazla kullanılmaktadır. Diyelim ki bir arkadaşınız ile konuşma sırasında yanlışlıkla bir mesaj yazdınız. O mesajı arkadaşınız hemen görmeden silebilir ve bu yanlış anlaşılmadan kurtulabilirsiniz.

Whatsapp anlık mesajlaşma uygulamasında bir de hikaye atma özelliği vardır. Bu hikaye atma özelliğinde anlık durum bildirimleri yapabilirsiniz. Anlık olarak yapmış olduğunuz bu durum bildirimlerine kimlerin bakmış olduğunu ve hangi saatte bakmış olduklarını görebileceksiniz. Durum bildirimlerinin bir diğer özelliği ise ayarlardan sadece sizin telefon rehberinizde kayıtlı olan kişileri seçerek bu hikayelerin sadece onlar tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz. Eğer ki herhangi bir seçim yapmaz iseniz bu özellik herkes tarafından görülebilen bir özellik haline gelecektir. Bu özelliği daha da fazla kişiselleştirebilirsiniz. Kimlerin görmesini ister iseniz ayarlar kısmından sadece o isimleri seçerek onların görmesini sağlayabilirsiniz.

Whatsapp’ta Engellendiğinizi Anlamanın Yolları
Whatsapp uygulamasında bir diğer özellik ise konuşmak istenmeyen insanların engellenmesidir. Bu özellik birbirlerine kızan insanların çok fazla uyguladıkları özellik olmaktadır. Eğer ki bir taraf diğer bir tarafı engeller ise hikayeden tutunda durum bilgisine kadar hiçbir özellik görülmeyecektir. Whatsapp’tan engellendiğimi nasıl anlarım diye soracak olursanız eğer; sizi engelleyen kişinin daha önceden görmüş olduğunuz profil fotoğrafına, durum bilgisine, hikayelerine ne en son en zaman giriş yaptığına bakamayacaksınız. Sizi birisi engellemiş ise tüm bu saydığımız özelliklere bakamazsınız. Rahat ve kolay bir şekilde kimin sizi engellediğini artık rehberinizden öğrenebilirsiniz.

Ayrıca profil fotoğrafı ve diğer tüm özellikler eğer ki rehberinizdeki bir başka kişide görülmüyor ise bu sizi engellediği anlamını çıkarsa da bazen de telefon numaranızın o kişiden silinmiş olduğu anlamını çıkarmaktadır. Çünkü o kişi görülebilen bu özelliklerin sadece telefon rehberinde kayıtlı olan kişilerin görmesine izin verdiği için haliyle sizin de numaranız o kişinin telefon rehberinde görülmeyeceğinden sizin de o durumları görmememiz mümkündür. Whatsapp son zamanların en çok yenilik getiren uygulamalarından birisidir. Her geçen gün daha da yenilikler ile karşımıza çıkması beklenmektedir

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x