KONGRE SÜRECİYLE BAŞLAYAN HAREKETLİLİK, CHP İZMİR...
Sibel PARMAKSIZ

Sibel PARMAKSIZ

KONGRE SÜRECİYLE BAŞLAYAN HAREKETLİLİK, CHP İZMİR ÖRGÜTLERİNE BEREKET GETİRİR Mİ?

Kongre sürecinin ilk ve en önemli adımı olan mahalle delege seçimleri için İzmir’de hareketlilik başladı. Bu hareketin bereket getirmesi, en büyük dileğimiz..

Her şeyin başladığı yer; Mahalle Delege Seçimleri.

Üyeler delegeleri, delegeler örgüt yönetimlerini belirleyecek.

Delegeler, parti yönetimlerini belirlerken aslında önümüzdeki dönemin amiral gemisini seçecekler.

Örgütlerini bilinçli, CHP politikalarını iyi savunan, örgütleme gücü olan, herkesi kucaklayan, heyecan ve yeni soluk getirecek kişilere teslim edecekler.

Tabi bunu yaparken de ÖZGÜR İRADELERİNİ kullanacaklar. Seçilmek kadar, yönetici seçmenin öneminin bilincinde olarak, Cumhuriyeti korumanın ana muhalefet partisinin güçlü ve soluksuz çalışması ile mümkün olacağını, 2019 genel seçimlerinin ülkemizin kaderi için son durak olduğunu bilerek, en doğru yönetimleri getirecekler örgütlerine.

Bu hayati derecede önemli göreve talip olan delege adaylarının yapması gereken bir çalışma var tabi. O da kendilerini parti üyelerine tanıtmak. “Neden delege olmak istediklerini”, mahallerindeki parti üyelerine bizzat anlatmak.

Yazıyı okuyanların biraz şaşırdıklarının farkındayım. Zira bugüne kadar delege adaylarının üye bazında kişisel çalışmalar yaptığına neredeyse hiç tanık olmadık. Diğer illeri bilemem, sözüm meclisten dışarı..

Genellikle delege listesi bir grup tarafından oluşturulur, üyeler çağırılır, ellerine delegelerin yazılı olduğu bir liste verilir ve hatta bazen buna bile gerek duyulmaz “şu renkteki listeyi zarfa koy” denir.

Parti üyeleri kimleri seçtiğini bilmez. Delegeliğin öneminin farkında bile olmayanlar vardır.

Bir de; delege yazıldığından haberi bile olmaz bazılarının, listeyi hazırlayan arkadaşlar kendi kontenjanından eklemiştir. “o bizden anlayışıyla”… ne demekse bu? Hepimiz partiliyiz oysa.

Ben, pek çok arkadaşım gibi parti eğitmeniyim. Bizler her ilçeye gider, parti üyelerine eğitim veririz. Üye Temel Siyasi Eğitimi, Sandık Çevresi Örgütlenme Eğitimi. Genel merkez neyi programlamış ise gider o eğitimi veririz.

Üyelerle birebir tanışır, konuşuruz. Bizlerle sıkıntılarını paylaşırlar. Bütün eğitmen arkadaşlarımız örgüt tabanından gelen sıkıntıların bire bir tanığıdırlar.

Yukarıda yazdıklarım benim değil, üyelerin söyledikleridir.

Çalışma şekli bile diyemeyeceğim bir yöntem; her şeyden önce üyelere saygısızlık. Delegelere saygısızlık zira oy veren kişiler, kendisini bırakın tanımayı görmemiş bile.

Partiye saygısızlık. Biat kültürüne karşı olan, liyakat sistemini savunan sosyal demokrat parti ilkelerine tamamen aykırı bir yöntem.

(Bu konuda hassas davranan, doğru ve ilkeli çalışan arkadaşlar için, sözüm meclisten dışarı..)

Ancak; aklımızı başımıza almak, yaşadığımız şartları iyi anlamak, doğru okumak zorundayız.

16 Nisan Referandumu ile Türkiye Cumhuriyeti’ni sonlandırmanın kapısı aralandı. 2019 Seçimleri Türkiye Cumhuriyeti’nin devamının oylanacağı bir seçim olacak. Bu sebeple Cumhuriyet değerlerini koruyacak, Adalet yürüyüşünü devam ettirecek bir partinin, güçlü bir örgüt yapısına sahip olması gerekliliği kaçınılmaz..

Doğru yönetimleri seçecek güçte ve kararlılıkta, özgür iradelerini kullanacak delegelerin seçilmesinin önünde durmaya artık son verilmelidir.

Delege olmak isteyenler çalışsınlar. Üyelere gitsinler. Kendilerini tanıtsınlar. Dahası bu kişiler delege olurken sadece yöneticileri seçmeye değil, çalışmaya odaklı olsunlar. Parti kültürünü ve politikalarını iyi bilsinler. Doğru ve güçlü ve de kucaklayıcı yönetimleri özgürce belirlesinler.

Zira güçlü örgüt, güçlü parti demek olacak. 2019 seçimlerinde güçlü olan kazanacak..

Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun yaktığı ADALET ATEŞİ’ ni büyütmek için çalışmak her partilinin boynunun borcu olmalıdır.

Son sözüm; Belediyelere, mevcut il ve ilçe yönetimlerine:

Eğer bu süreçte bir şey yapmak istiyorsanız; “liyakat esas olmalıdır” deyin. İnsanları özgür bırakın. Yetkinizi ve büyüklüğünüzü doğru tavsiyelerde bulunarak, gereken uyarı ve bilgilendirmeleri yaparak gösterin.

Mesela; “Çarşaf Liste” tavsiyesinde bulunabilirsiniz. Bırakın üyeler kendi istedikleri kişileri seçsinler.

Mevcut konumunuz; tavsiyelerde bulunmanızı gerektiriyor, müdahaleyi değil !.

Aktif, dinamik ve partiye katma değer sağlayacak insanlarla ters düşmeyin, onları kucaklayın. Çünkü ülkenin kaderi ve milyonların umudu olan CHP’ye taze kanlar lazım. Dinamik, çalışkan, bilinçli partililer lazım..

Özgür iradeli üyeler; görevinin önemini bilen bilinçli delegeleri, bilinçli delegeler; parti politikasını özümsemiş ve ilkeli davranıştan ödün vermeyen cesur yöneticileri seçsin.

Dileğimiz; bu hareketliliğin, İzmir CHP Örgütlerine hak ettiği BEREKETİ getirmesi..

Son Yazılar