"Yeni Bir Dönem Başlıyor"

"Yeni Bir Dönem Başlıyor"

01 Nisan 2019 - 10:11

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Faik Öztrak. "İstanbul'da yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde Sayın  Ekrem İmamoğlu'na başarılar diliyoruz


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Onursal Adıgüzel ile yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu:
Değerli basın mensupları, İstanbul’la ilgili olarak örgütlerimizin ıslak imzalı tutanaklardan girmiş olduğu verileri birleştirdik. Ve buna göre 10 sandık eksiğiyle sonuçlara ulaştık. Yani 31 bin 186 sandık var, bunun 31 bin 176’sı girilmiş vaziyette. 10 sandık kalmış. Bu sonuçları açıklayacağım.
Ama izin verirseniz önce hem Bilişimden Sorumlu arkadaşımız Sayın Onursal Adıgüzel’e ve arkasında onunla birlikte çalışan tüm gönüllülere burada teşekkür etmek istiyorum. Yine Hukuk İşlerinden Sorumlu ve Genel Sekreterliğe vekalet eden Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek Bey’e de, yine onunda arkasında çok ciddi bir hukukçu gönüllü ordusu var, onlar da çok büyük mücadele verdiler. Daha da verecekler değil mi? 48 saat itiraz süreleri var, daha sonra da devam edecek. Ben her iki genel başkan yardımcımıza da huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum. O nedenle birlikte çıktık.
Şimdi İstanbul’da 10 sandık eksiğiyle girilmiş sonuçlara baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim oyumuz 4 milyon 167 bin 381. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oyu ise Cumhur İttifakı olarak 4 milyon 139 bin 432. Yani Millet İttifakı’yla Cumhur İttifakı arasındaki fark, Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu lehine 27 bin 949 oy. Yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 27 bin 949 oy önde olarak seçimi kazanmış gözüküyor. Çünkü kalan 10 sandıkta ortalama 350 oy gelse, 3500 oy var. Bu sonucu etkileyecek gibi gözükmüyor.
İstanbul seçimlerinin biz de hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Zaten biraz önce öğrendik, Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre İstanbul sonuçlarına Adalet ve Kalkınma Partisi itiraz ediyormuş. İtiraz ediyorlarsa demek ki kazanamamışlar ki o nedenle itiraz ediyorlar.
Tekrar İstanbul’da yeni bir dönem başlıyor ve bu dönemde Sayın Ekrem İmamoğlu’na başarılar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın İstanbul’da seçimleri kazandığı, Büyükşehir’de seçimleri kazandığı kesinleşmiş gözüküyor, bizim buradaki verilerimize göre.
Umarız bir an önce Anadolu Ajansı ve YSK’da veri akışı başlar, ikisi de bir an önce sonuçları açıklarlar diye bekliyoruz.
İstanbul kazanacak. Martın sonu İstanbul’da da bahar olacak. 
Çok teşekkür ediyoruz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x