"Yeter Artık"

"Yeter Artık"

12 Eylül 2019 - 12:44

CHP  Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, kadına yönelik şiddete isyan etti


Bursa’nın Gemlik ilçesinde vahşice katledilen Tülin Beygirci cinayetine ilişkin bir açıklama yapan Karabıyık, “Yeter artık” dedi.
CHP’li Karabıyık şunları söyledi:
“Kadın cinayetleri ve  kadına yönelik şiddette ilişkin gerçekçi çözümlere gidilmelidir. Altında imzamız bulunan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın hükümleri göz ardı edilmemelidir. Kadın cinayetleri son 7 yılda yüzde 1400 arttı. Buna bir sebep yıllardır şiddeti öven, kadına “yerini bildirme” amacını bilinçaltımıza işleyen ifadelerin varlığı. Bir diğer önemli sebep de cezaların yetersiz olması, caydırıcı olmaması ve uygulamadaki sorunlar. Kadına karşı şiddetin önüne geçmek için öncelikle şiddetin asıl sebebi olan zihniyeti ortadan kaldırmak gerekiyor. İlkokuldan itibaren şiddeti önleyici eğitim verilmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nin de ilkokuldan itibaren eğitim müfredatına girmesi, şiddete dur demenin eğitim ayaklarını oluşturuyor.
Artık kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddette ilişkin gerçekçi çözümlere gidilmeli, kadın erkek birlikte şiddete hayır demelidir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x