Yılbaşı Sofralarınızı Taçlandırın!

Yılbaşı Sofralarınızı Taçlandırın!

10 Aralık 2019 - 19:00

Yılbaşı hepimizin yeni bir seneye geçmenin heyecanı ile herkesçe severek kutlanılan bir gün. Durum böyle olunca uzayıp giden sofralar yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez parçaları haline geliyor

Kalabalık ailelerinde ya da arkadaş sofralarında ana yemeklerin yanında renkli ve lezzetli yardımcılar her zaman kurtarıcı olur. Hazırlaması pratik bu yemekler ile siz de sofranız için tam not alabilirsiniz.

1 - NARLI DENİZ BÖRÜLCESİ
Malzemeler ve Hazırlanışı - İyice yıkanmış deniz börülcelerini bir diş sarımsak ile üzeri geçene kadar suyun içine koyun ve güzelce kaynatın. Öldüreceğiniz börülceleri süzün ve bir tabağa alın. Üstüne zeytinyağı ve limon sosu ilave edin. Ayıklanan nar tanelerini de ekleyin. Salatanız hazır.


2 - PANCARLI HUMUS
Malzemeler ve Hazırlanışı - Bir gece önceden tuzlu suda ıslattığınız nohutları haşlayın. Kabuklarından ayırın. Bu arada pancarları zeytinyağı tuz ve karabibere bulayıp alüminyum folyoya sarın ve 180 derece fırında yumuşatın. Pişen pancarlar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve parçalara ayırın. Tüm malzemeleri blender yardımı ile pürüzsüz bir hale getirin ve bir servis tabağına alın. Ilık servis edin.


3-KESTANELİ İÇ PİLAV
Malzemeler ve Hazırlanışı - Pirinçler bir saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin. Kestaneler çizilip ızgara ya da fırında pişirilir ve kabukları soyulup hazır hale getirin. Soğanı yemeklik doğrayıp tavada kavurun. Rengi dönmeye başlayınca süzülen pirinci ekleyin. Bir kaç dakika kavurun baharatlar ve kestaneleri de ekleyip biraz daha kavurun ve sonra suyunu ekleyip 20 dk pişirmeye bırakın. Suyu çekince pilavınız hazır olacak. Sıcak bir şekilde servis edin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x