YKS Sonuçları Ne zaman Açıklanacak ? 

YKS Sonuçları Ne zaman Açıklanacak ? 

05 Temmuz 2018 - 21:20

YKS 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Soru ve cevaplar ise 1 Temmuz akşamı yayımlandı. Sınava giren adaylar soru ve cevaplarından ardından sonuçlar hakkında az - çok fikir sahibi oldular fakat net sonucu öğrenmek için gün sayıyorlar. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yaklaşık 2 milyon aday 30 Haziran - 1 Temmuz arasında YKS'ye girdi. Soru ve cevaplar son oturumun ardından akşam saat 18.00'de yayımlandı. sınava giren adaylar duyuru sonrası cevap anahtarlarını kontrol ederken sonuçlara ilişkin fikir sahibi oldular. Yalnız net sonucu öğrenmek isteyen adaylar sabırsızlıkla büyük günü bekliyorlar.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT, AYT ve YDT) sonuçları 31 Temmuz Salı günü açıklanacak. Saat konusunda ise herhangi bir bilgi yok.

ÖSYM DUYURDU

ÖSYM tercih kılavuzu önceki gün yayımlandı. ÖSYM'nin duyuru şöyleydi: "2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 3-10 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x