"YSK’nın Kararı Siyasi Bir Karardır"

"YSK'nın Kararı Siyasi Bir Karardır"

22 Mayıs 2019 - 12:32

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu " İSMEK kapatılacak diyorlarmış. Yok böyle bir şey. Geliştireceğiz. BELTUR'un karı yok gibi bir şey. İSPARK'ın 351 milyon lira cirosu var 1 milyon lira karı varmış" dedi

CHP tarafından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"(Binali Yıldırım'ın "oy pusulası vermediler" iddiası) Kendilerine göre bütün bu usulsüzlüğün nedeni olarak bunu anlatıyorlar. Soruyu sorduktan sonra Binali Yıldırım'ın suratına bakın. Mahcubiyet var. 16 milyon insanın hakkının yenildiği bir ortamda bunu çok önemli bir gerekçeymiş gibi anlatırsanız böyle mahcup olursunuz.
Tam 17 günde gerekçeli kararın yazılmamasın sebebi ne biliyor musunuz, ellerinde gerekçe yok.

YSK, bir karar aldı. 123 sandıkta kamu görevlisi olmadığından dolayı seçimi iptal ettiğini duyurdu. 17 gündür o sandıklardaki insanları zan altında bırakıyorlar.
Bu insanlar 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde vardı, 16 Nisan'da vardı.
Bu insanlar hakkında soruşturma başlatıldı denildi, değil mi. Peki kimin ifadesi alındı, bu ifadelerden ne çıktı?
Bir şey çıksa gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlamazlar mıydı? Ellerinde bir şey yok.
İstanbul'da o zaman sadece büyükşehiri değil, ilçe seçimlerini de yenileyelim dedim. Ne dediler, 'Sonuca tesir etmiyor'.
YSK'nın kararı siyasi bir karardır, o zaman buna da karar versinler. Elinizde 123 tane sandık var, sandık numaraları da var. Diyelim ki 30-35 bin oy kullanıldı bu sandıklarda, açıklasınlar o zaman bu sandıklardan kime ne kadar oy çıkmış. Nasıl bir sonuç çıkmış da aramızdaki sonuca tesir etmiş.
Bu sandıklardaki sonucu gösterin o zaman, ben yüzde 90 mı oy almışım, Binali Bey yüzde 10 mu oy almış. Net düşünüyorum ki sonuca tesir edecek bir şey yok, dertleri sanal bir gerekçe üretmek.
Bu çaldı lafı basit bir laf değil, en ağır laflardan biridir. Ramazan ayında bizim hakkımızı yediler kardeşim. 123 sandıkta benim oyumun yüzde 80-85 çıkması lazım ki sonuca tesir etsin.
'İBB'deki makam araçları tartışması'
Yeterli zamanım olsaydı, İBB'nin özel kaleminin kullandığı araçları sıraya dizip gösterecektim. Bir genel sekreterin 3 tane aracı olur mu?
Ben 6 yıldır kendi arabamı kullanıyorum, İBB Başkanı olursam da kendi aracımı kullanacağım. Bazen ailem de o araca biniyor.
Bir belediye başkanının lojmanı da olsun, makam aracı da olsun ama har vurup harman savurmasın, israfa son.
Çok sıkıntılı ailelerimiz var. Sokaklar, mahalleler bir sürü insanla bir aradayız. En çok konuşulan konu işsizlik. Yoğun bir şekilde bunu hissettiriyorlar. Yoğun bir şehir yoksulluğu yaşıyoruz. 5 milyon işsiz büyük bir sayı. Bunun İstanbul'a yansıması en az yüzde 40'ı. Gayri resmi rakamlara göre 8 milyon işsiz varsa İstanbul'da 2-3 milyon işsiz var.
'Bize oy vermeyenler de mutlu oldu'
İki seçim tarihi arasında bir araştırma yaptırdık duygulara hitap eden bir araştırmaydı. İnsanlar mutlu olmuştu. Bize oy vermeyen insanlar bile şöyle bir cevap veriyor; Oy vermedik ama seçildi, mutluyuz. Esnafla yapılan ankette insanların daha fazla alışveriş yaptıkları sonucunu aldık. Bize oy vermeyen ve araştırmaya katılan insanlar baktık ki güler yüzlü, mutlu olduk. Bu normalleşme süreci. Tümüyle bu süreç piyasaya etki ediyor. İnsanlar daha fazla iş yaptım diye geri dönüş yaptılar. Türkiye'nin gündeminde seçim olması demek diğer gündemleri ihmal etmek demek. Türkiye'nin ekonomisi en önemli şey değil mi?
'18 günde neler yaptık?'
İstanbul'un bütün kaynağının 16 milyon insana nasıl aktarırımı düşünürsek, İBB Meclisi'nde şeffaflık başlattık. Öğrencilerin kartında indirim yaptık, sudaki indirim talimatıyla yılda 540 lira o hanenin cebine giriyor. Resmi ve dini bayramlarda ulaşım tüm İstanbulluya ücretsiz oldu.
Sayın Cumhurbaşkanı 'Kimin parasını kime dağıtıyor' demişti. Şimdi politikalarımızı savunuyorlar. Bizi alkışlamayı öğrenecekler. Şu an yaptıkları bizi alkışlamak. Ama kendileri yapmış gibi anlatmaları çok enteresan.
(Sansürlenen israf haberi) Evet var bu kadar israf. En kötüsü kamu israfı. Üç yılda İBB'nin web sitesi için 80 milyon lira. Bütün Türkiye'nin belediyelerinin internet siteleri bu parayla yapılır.
İçişleri Bakanı'na tepki
Ben Soylu'ya değil vatandaşa anlatacağım. Bir, ne işiniz var iftarlarda diye bir söz demedi mi? DEAŞ'ta hareketlenmeler var diyorsunuz. İşinize odaklanın. Seçim güvenliğine odaklanın.
(Veri kopyalama talebi ve Soylu'ya yanıt) Ayıptır, günahtır, iftiradır. Mahkeme, böyle bir davanın karşılığı yoktur dedi. İBB'nin bünyesinde kalmak üzere teftiş kurulu görevlileriyle, 31 Mart, 31 Ocak,17 Nisan, yani görevi aldığımız tarihteki verilerin tespit altına alınıp İBB bünyesinde tutulması. Herkes birbirinden daha fazla devletinin namusunu korur. Kusura bakma ben senden daha iyi korurum.
'İSPARK'ın 351 milyon cirosu var, karı 1 milyon'
Ekrem İmamoğlu gelince menüye şunu koyacak, içki koyacakmış. Yahu yapmayın.
İSMEK kapatılacak diyorlarmış. Yok böyle bir şey. Geliştireceğiz. BELTUR'un karı yok gibi bir şey. İSPARK'ın 351 milyon lira cirosu var 1 milyon lira karı varmış."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x