Yusuf Nazik Sorgusunda...

Yusuf Nazik Sorgusunda...

24 Eylül 2018 - 11:04 - Güncelleme: 24 Eylül 2018 - 11:08

Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in 100'e yakın ismi emniyete verdiği iddia edildi. Öte yandan terör saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik, Ankara Adliyesine getirildi
 
MİT'in Suriye'nin Lazkiye kentinde düzenlediği operasyonla düzenlediği operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Reyhanlı saldırısının faili terörist Yusuf Nazik'in sorgusunda örgütle bağlantılı 100'e yakın kişinin adını verdiği öğrenildi.
Alınan habere göre polise Suriye ve Türkiye'de bulunan örgüt bağlantılı 100'e yakın kişinin adını veren Yusuf Nazik'in daha çok sayıda kişinin ismini vereceği belirtildi. Nazik'in verdiği isimler içinde iyi derecede Kürtçe ve İngilizce bilen bir ABD'linin de arasında bulunduğu iki ayrı hedefe önümüzdeki günlerde operasyon düzenlenmesi için düğmeye basılmasının an meselesi olduğu belirtildi. Hedeflerden birisinin yurtdışında bulunduğu öğrenilirken, Nazik'in isimlerini verdiği yerli ve yabancı teröristlerin yakalanması için kurulan 40 kişilik özel ekibin de çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi.

GÖZALTI UZATILABİLİR
Suriye ile Türkiye arasında yasadışı yollarla insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkan terörist Nazik'in verdiği bilgilerin netlik kazanması için gözaltı süresinin bir kez daha mahkeme kararı ile uzatılabileceği ifade ediliyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüklerince uzman personelin yer aldığı özel ekibin sorguladığı Yusuf Nazik'in çok sıkı korunurken, bulunduğu binanın çevresinde kuş uçurtulmuyor.


ADLİYEYE GETİRİLDİ
Reyhanlı'daki bombalı terör saldırısının planlayıcısı terörist Yusuf Nazik, Ankara Adliyesine getirildi.
Reyhanlı'da 53 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bombalı terör saldırısının planlayıcısı terörist Yusuf Nazik, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığınca Suriye'nin Lazkiye kentinde yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan Nazik, MİT'teki ön sorgusunun ardından ifadesi alınmak üzere 12 Eylül'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nazik, Terörle Mücadele ekiplerince Ankara Adliyesine getirildi. Burada soruşturmayı yürüten savcıya ifade verecek olan Nazik'in tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilmesi bekleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x