Yüzlece Araç Sahibi Davalık Oldu!

Yüzlece Araç Sahibi Davalık Oldu!

13 Kasım 2018 - 19:30

Yap-işlet-Devret modeliyle yapılan Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nden ihlalli geçiş yapanlar sorgulama ekranı farklılığından ötürü cezalı duruma düşüyor. HGS üzerinden yapılan sorgulamada borcu olmadığını görüp her hangi bir ödeme yapmayan yüzlerce sürücü aylar sonra kendilerine gelen binlerce TL'lik ceza karşısında şoke oluyor

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketine ödeme talimatı verilmesi halinde cezalı duruma düşmeden bakiye yetersizliğinde otomatik para çekimi yapılabiliyor.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketine ödeme talimatı verilmesi halinde cezalı duruma düşmeden bakiye yetersizliğinde otomatik para çekimi yapılabiliyor.
 
Boğaz köprüleri ve otoyollarda 6 yıl önce uygulanmaya başlayan Hızlı Geçiş Sistemi HGS’de kaçak geçiş ve yanlış plakaya kesilen cezalar ile bakiye sorunlarından sonra şimdi de kurumlar arası karışıklık yaşanıyor.

Yap-işlet-Devret modeli ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra üç şirket daha yatırım maliyeti üzerinden işletme süresi boyunca köprü ve otoyollardan gelir elde ediyor. Hal böyle olunca kaçak geçişlerde de köprü ve otoyollarda sürücülerin muhatap olduğu kurum değişkenlik gösteriyor. Ancak bu değişkenlik, farkında olmayan çok sayıda sürücüyü mağdur ediyor.

Özel sektör tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve sürücülerin yoğun olarak kullanıldığı iki köprü bir de tünel bulunuyor.

Her biri için ayrı şirket kuruldu
İstanbul'u Yalova üzerinden Bursa ve İzmir'e bağlayan Osmangazi Köprüsü, Nurol- Özaltın-Makyol-Astaldi Yüksel-Göçay Grubu’nun sahibi olduğu Otoyol AŞ tarafından, yine İstanbul'da Avrupa’dan Asya’ya geçişte köprülü geçişte üçüncü bir alternatif sunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyolları IC İçtaş İnşaat – Astaldi konsorsiyumu tarafından kurulan ICA tarafından, son olarak ise İstanbul’un iki yakasını deniz altından tüpler ile bağlayan Avrasya Tüneli ise Yapı Merkezi ve SK E&C şirketleri tarafından kurulan Avrasya Tüneli A.Ş. (ATAŞ) tarafından işletiliyor.

Geçiş yerine göre sorgulama ekranı değişiyor
Söz konusu yol, köprü ve tünellerden ihlalli geçiş yapan sürücüler kaçak geçiş sorgulamasını sadece HGS üzerinden yapıyor. Oysa ki her özel işletmenin kendi sitesi üzerinden 'İhlalli Geçiş Sorgulama' ekranı bulunuyor. HGS sorgulama ekranlarına düşmeyen ya da geç düşen geçiş ihlallerinde en sağlıklı sonuçlar bu ekranlar üzerinden alınıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x