Zabıta’dan Suçüstü!

Zabıta'dan Suçüstü!

29 Kasım 2019 - 19:00

Bornova Belediyesi, hem çevre hem de görüntü kirliliğine neden olan moloz atıklarının uygun olmayan alanlara bırakılmasını engellemek amacıyla Sivil Moloz Ekibi kurdu. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekibin çalışmaları sonucu bir ayda uygunsuz yerlere moloz dökümü yapan 10 kişi suçüstü yakalandı, toplam 84 bin 200 TL para cezası kesildi

Molozların atıklarının yoğun biçimde döküldüğü yer ve saatlerde vardiya usulü çalışmaya geçen Zabıta Müdürlüğü’nün suç üstü yakalama sayısı; güvenlik kameralarının detaylı bir şekilde izlenmesi, muhtarlar ve duyarlı vatandaşların da desteğiyle Bornova Belediyesi arşivlerine rekor olarak geçti.

CEZA DEĞİL, CAYDIRICILIK ÖNEMLİ

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Amacımız ceza kesmek değil, caydırıcı olmak. Sivil Moloz Ekibi’ni de bunun için kurduk. Yaptığımız çalışmaların sonucunu da net bir şekilde aldık. Bir aylık sürede uygunsuz moloz dökümlerinde ciddi düşüş yaşandı. Tüm çabamız daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmak için” dedi.

BAŞARILI ÇALIŞMA DİKKAT ÇEKTİ

Muhtarlar ve duyarlı vatandaşların da sistemli bir şekilde destek verdiği çalışma örnek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri konuyla ilgili olarak Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile iletişime geçerek, çalışmanın nasıl yürütüldüğüne ilişkin bilgi aldı.

RANDEVULU MOLOZ SİSTEMİ

Bornova Belediyesi, Randevulu Moloz Toplama Sistemi ile günlük ortalama 65 ton moloz topluyor. Vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı santral numarasından dahili 2304’ü arayarak molozları koyacağı yere konteyner talep ediyor. Çuvalladığı atıkları konteynerin içine koyuyor. Belediye ekipleri vinçli sistemle konteyneri alıp moloz döküm alanlarına taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x