Zeytin Dalı Harekatı’nda bir asker daha şehit oldu

Zeytin Dalı Harekatı'nda bir asker daha şehit oldu

Zeytin Dalı Harekatı'nda bir asker daha şehit oldu

23 Ocak 2018 - 14:45 - Güncelleme: 23 Ocak 2018 - 16:28

Zeytin Dalı Harekatı'ndan İkinci Acı Haber: Piyade Üsteğmen Şehit Düştü
YPG'li teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit düştü.
TSK'nın Afrin operasyonunda şehit düşen Üsteğmen Oğuz Kağan UUsta'nın Antalya'da yaşayan acı haberi ailesine ulaştı. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Afrin'de yürütülen operasyon sırasında bu sabah şehit olduğu haberi gelen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehadet haberi Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve Serik ilçesinde bir okulda öğretmen olan eşi Saide Usta'ya ulaştı. 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen şehit Üsteğmen'in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen'in babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, twitter'den yaptığı açıklamada "Vatanımızın bekası için Afrin'de #ZeytinDaliHarekati'na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen #OğuzKaanUsta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kaydetti.
ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Afrin'de düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın acı haberi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde oturan eşi Saide Üstüner Usta'ya, sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Serik ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olan Saide Üstüner Usta, acı haberin ardından fenalaştı. Sağlık görevlilerinin evde müdahale ettiği Usta, güçlükle sakinleştirildi. Şehidin evine dev Türk bayrakları asılırken Muratpaşa Belediyesi tarafından evin girişine taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan kayınvalide Hülya Üstüner yakınlarının desteğiyle eve geldi. Ağıtlar yakan Hülya Üstüner, "Yavrum erken oldu. Hiçbir arada kalamadınız yavrum çok erken oldu" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Canpolat Usta ve kayınbabası Emre Üstüner'in de emekli astsubay olduğu belirtildi. Şehidin naaşının Afrin'den memleketi Ankara'ya götürüleceği, başkentteki törenin ardından defnedileceği kaydedildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x