Ziyaretçileri Bekliyorlar!

Ziyaretçileri Bekliyorlar!

07 Mart 2019 - 13:31 - Güncelleme: 07 Mart 2019 - 13:45

Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olan ve ülkemizi çevreleyen üç ana denizde aynı anda icra edilen Mavi Vatan Tatbikatı'na katılan gemilerden bazıları halkın ziyaretine açıldı. Gemileri yakından görmek isteyen vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeden 'dosta güven düşmana korku' veren araçların içini gezebilecek. Türkiye'nin dört bir yanındaki gemilerin ziyareti için bugün son gün

Türkiye'nin cumhuriyetin kuruluşundan bu yana icra ettiği en büyük deniz tatbikatı olan Mavi Vatan'a katılan bazı unsurların halkın ziyaretine açılmasının ardından hem yüzer unsurlar hem de askerlerimiz ziyaretçilerini bekliyor.

Deniz Kuvvetleri'nin yüzer, dalar ve uçar birliklerinin katılımıyla; Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de yürüttüğü Mavi Vatan 2019 Tatbikatı'na katılan gemilerden bazıları ziyarete geçtiğimiz günlerde açılmıştı.


Tatbikata katılan gemiler vatandaşların ziyaretlerine açıldı.
Ziyarete açılan gemiler arasında yerli ve milli üretim amfibi tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar'ın yanı sıra TCG Batıray denizaltısı, TCG Edremit mayın tarama ve avlama gemisi ile TCG Beykoz keşif karakol gemisi bulunuyor.


Mavi Vatan - 2019 Tatbikatı'nın Ege Denizi'ndeki 7'inci gününde senaryo gereği düşman kuvvetlerine ait olan Hekimli Adası'na çıkarma gemileri amfibi deniz piyade birlikleri, tank ve zırhlı araçlarını çıkarmadan önce SAT ve SAS kuvvetleri mayın tarama ve imha çalışması yaptı.
Ziyaretçilere görevli personellerin refakat ederek yüzer unsurlar ilgili bilgiler de verdiği gezide, ilgililerce daha önceden belirlenen yerlerde fotoğraf çektirmek de mümkün.

Antalya'daki vatandaşlar denizaltını yakından görme şansı buldu.
Mavi Vatan'a katılan hangi gemi nerede ziyaret edilebilir?
Türkiye'nin denizlerde ulaştığı gücü görmesi ve bu gururu yaşaması için son derece önemli olduğuna vurgu yapılan bu tür ziyaretler, personelin moral ve motivasyonu artırması bakımından da büyük önem taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x