BAŞBAKAN’DAN FETÖ TALİMATI

BAŞBAKAN'DAN FETÖ TALİMATI

30 Temmuz 2016 - 20:01

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ/PDY soruşturmalarının "cadı avı"na dönüşmemesi için bakanlıklara talimat verdi.

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonların "cadı avı"na dönüşmemesi için Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlıklara talimat verdiği ortaya çıktı. Bakanlıkların yanı sıra OHAL Koordinasyon Kurulu da isimleri tek tek inceleyecek.

Askerden, yargıdan, emniyetten paralel yapının bütün izleri silinecek. Yeni bir mağduriyet oluşmaması için de çalışmalar titizlikle yürütülecek.

"ASLA BİR TUTMAYALIM"

Başbakan Binali Yıldırım, "Asla ve asla vatandaşlarımızdan beklentimiz odur ki teröristlerle; askerlerimizi, subaylarımızı, polislerimiz bir tutmayalım" diyerek kırmızı çizgiyi açıklamıştı.

 

 

 

Muhalefet liderleri hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakanla görüşmesinde konuyu dile getirdi. Er ve erbaşların verilen emirle görevi yerine getirdiği hatırlatılırken, etnik temizliğe de dikkat edildi. Her bakanlıkta koordinasyon kurulu kuruldu. Bunun yanında OHAL Koordinasyon Kurulu da çalışmalarını sürdürecek.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ KESİNLEŞİRSE MEMURLUKTAN ATILACAKLAR

Çapraz sorguya alınacak şüphelilerin eğitimleri, para akışları incelenecek. Eğer örgüt üyeliği kesinleşirse memurluktan atılacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x