EMEKLİLERİN PROMOSYON TUTARINI 2 KRİTER BELİRLEYECEK!

EMEKLİLERİN PROMOSYON TUTARINI 2 KRİTER BELİRLEYECEK!

25 Ağustos 2016 - 11:25

Bankaların ödeyeceği promosyonda, emeklinin maaş tutarı ve parasını bankada tutma süresi belirleyici olacak. Maaşı yüksek olan, parasının hepsini hemen çekmeyen daha fazla alacak.

Milyonlarca emeklinin gözünü kulağını çevirdiği promosyon görüşmelerinde detaylar giderek belirginleşiyor. Bankaların emeklilere ödeyeceği promosyon ücretlerinde belirli kriterler dikkate alınacak. Buna göre ise maaşı yüksek olanlar ve emekli maaşının tamamını hemen çekmeyenler daha fazla promosyon ücreti alacak.

İKİ KRİTER BELİRLENDİ

11 milyona yakın emekli promosyondan gelecek haberleri dört gözle bekliyor. Bankalar ise bakanlık arasında süren promosyon pazarlıkları ise tam gaz devam ediyor. Son yapılan görüşmelerde bankaların emeklilere ödeyeceği promosyonda iki detay öne çıktı. Bunlardan biri promosyon ödemesi yapılacağı emeklinin aldığı maaş diğeri ise aldığı maaşı bankada daha uzun süre tutması olarak belirlendi. Bu kriterlere sahip olan emekliler bankalardan daha fazla promosyon ücreti alabilecek.

 

 

 

EMEKLİLER FARKLI KADEMELERE AYRILDI

Uzun süredir bankalarla Çalışma Bakanlığı arasında süren promosyon görüşmelerinde somut adımlar atılmaya başlandı. Bankalar özellikle promosyon ödemeleri için emeklileri farklı kademelere ayırdı. Bu kademeler 500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde belirlendi. Bu kademeler emeklilerinde alacağı promosyon miktarıyla denk görülüyor.

BANKALAR PROMOSYON VERMEK İSTEMİYORDU, ÇÜNKÜ…

Bankalar, bakanlıkla yaptığı görüşmelerde en çok emeklilerin parasının yatar yatmaz hesaptan çekmesinden dert yanıyordu. Promosyon ücretlerine de bu yüzden yaklaşmayan bankalar, bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrası bu fikrinde yumuşamaya başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x