EŞCİNSEL VE YAHUDİ OLDUĞUNU AÇIKLAYINCA...

EŞCİNSEL VE YAHUDİ OLDUĞUNU AÇIKLAYINCA...

EŞCİNSEL VE YAHUDİ OLDUĞUNU AÇIKLAYINCA...

19 Ekim 2017 - 21:50

İngiliz Neo-Nazi liderlerinden biri, Yahudi kökenli ve eşcinsel olduğunu açıklayarak ideolojisinden vazgeçtiğini duyurdu.

Büyük Britanya Ulusal Cephesi’nin (National Front-NF) önde gelen isimlerinden Kevin Wilshaw, Yahudi kökenli ve eşcinsel olduğunu açıkladı. 58 yaşındaki Wilshaw, geçmişinden pişmanlık duyduğunu ve artık ırkçılıkla mücadele etmek istediğini ifade etti. Ancak onu ihanetle suçlayabilecek Neo-Nazilerin kendisine saldırmasından korktuğunu da belirtti.

1974’ten bu yana aşırı sağcı örgütlerde yer alan Wilshaw, cinsel kimliğine yönelik saldırıların ardından fikrini değiştirdiğinin altını çizdi. “Bunun çok bencil bir laf olduğunu biliyorum ama doğru! İnsanlara taciz, hakaret, bağrışmayı gördüm. Ancak sıra sana gelene kadar yaptığının yanlış olduğunu görmüyorsun” ifadesini kullandı.

1980’lerde NF’nin önemli figürlerinden biri olan Wilshaw, bu seneki etkinliklerde dahi ırkçı konuşmalar yapıyordu. Hatta Mart ayında internette ırkçılığı yaydığı için gözaltına alınmıştı.

Channel 4’e konuşan Wilshaw, Leeds’te birisinin kafasında sandalye parçaladığını ve Aylesbury’deki camiye saldırdığını kabul etti. Neo-Nazi gruplara, okulda çok arkadaşı olmadığı ve yoldaşlık duygusunu yaşamak için girdiğini söyledi. “Diğer insanların saldırdığı bir grubun üyesi olmak, bir çeşit yoldaşlık duygusu yaratıyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x