TANKTAN ÇIKAN DARBECİ POLİS MÜDÜRÜ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

TANKTAN ÇIKAN DARBECİ POLİS MÜDÜRÜ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

TANKTAN ÇIKAN DARBECİ POLİS MÜDÜRÜ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

08 Haziran 2017 - 15:29

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünün işgal girişimine ilişkin, aralarında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı'nın da bulunduğu 23'ü tutuklu 67 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma, 30 Ekim'de Silivri'de yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı  Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından  FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında esenler Birlik Köprüsü'nde çıkan  olaylar ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün işgal girişimine ilişkin 2'si emniyet  personeli 21'i rütbeli asker olmak üzere 23'ü tutuklu 67 şüpheli hakkında  hazırlanan iddianame üzerindeki incelemelerini tamamladı. Mahkeme, iddianamenin oy birliğiyle kabulüne karar verdi. İlk duruşmanın 30 Ekim'de, sanık sayısının fazla oluşunu dikkate  alarak Silivri Cezaevinin karşısında yer alan salonda yapılmasını hükme bağlayan  mahkeme, duruşmaların 31 Ekim, 1 ve 2 Kasım'da da sürdürülmesini kararlaştırdı.Mahkeme, 23 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşma  günü tüm sanıkların hazır bulunması için tebligat gönderilmesini de karar verdi.

4 KEZ MÜEBBET

İddianamede, sanıklar hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya  teşebbüs etme'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını  engellemeye teşebbüs etme'', ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan  kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' ve ''silahlı  terör örgütüne üye olma'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er  yıla kadar hapis cezası talep edildi. Darbe girişimi sırasında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü  Mithat Aynacı hakkında ayrıca "kasten öldürmeye teşebbüs", "hakaret" ve "tehdit"  suçlarından 30 yıldan 55 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 4 kişiyi  kullandığı tank ile ezerek ölümüne yola açtığı gerekçesiyle sanık Ömer Kalın'ın  ise "kasten öldürme'', kasten yaralama'', ''mala zarar verme'' suçlarından 4 kez  müebbet ile 529 yıldan 990 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüldü. Maktul Ahmet Kocabay'ı silahla vurarak şehit etme ve diğer maktullerin  ölümünden sorumlu tutulan eski Yarbay Fatih Sönmez hakkında ayrıca ''kasten  öldürmeye azmettirme'' suçundan 5 kez müebbet ve ''kasten öldürmeye teşebbüs'',  ''kasten yaralama'', ''hakaret'', ''tehdit'', ''mala zarar verme'' suçlarından  559 yıldan 1030 yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, "ana darbe  davası"nın sanıklarından Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit'in kendisine  İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinin işgal edilmesi talimatı verdiğini  belirten 66. Mekanize Piyade Tugayında Kurmay Başkan Vekili olarak görev yapan  eski Yarbay Osman Akkaya hakkında da ayrıca ''kasten yaralama'', ''kasten  öldürmeye teşebbüs'', ''hakaret'', ''tehdit'' suçlarından 113 yıldan 256 yıla  kadar hapis cezası istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x