BORNOVA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ-BORNOVA İŞBİRLİĞİNDE...

BORNOVA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ-BORNOVA İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN PROJE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

BORNOVA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ-BORNOVA İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN PROJE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

01 Nisan 2017 - 13:28

Bornova Bahçehir Koleji-Bornova Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen proje Türkiye ikincisi oldu

 

“Minik Ellerden Çevre Dostu Sabunlar”

 

Bornova Bahçehir Koleji ortaokul öğrencilerinin Bornova Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Minik Ellerden Çevre Dostu Sabunlar” projesi, Destination İmagination Ulusal Turnuvası’nda Türkiye ikincisi oldu. Proje, ülkemizi Mayıs ayında Amerika’da gerçekleşecek yarışmada temsil edecek. Daha yaşanabilir bir kent için Bornova’daki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu başarı çok önemli ve anlamlı. Çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu.

 

Bornova Bahçehir Koleji öğrencilerinin Bornova Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Minik Ellerden Çevre Dostu Sabunlar” adlı sosyal sorumluluk projesi, büyük bir başarı elde etti. Ortaokul öğrencilerinin kurduğu Big Fish takımı, Destination İmagination Ulusal Turnuvası’nda Türkiye ikincisi oldu. Türkiye genelindeki okullardan binlerce öğrencinin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaratıcılıklarını, iletişim becerilerini, doğaçlama tiyatro yeteneklerini kullanarak yarıştığı organizasyonda dereceye giren öğrenciler, Amerika’da Destination İmagination Global Finals’a katılma hakkını kazandı. Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri 24-27 Mayıs 2017 tarihlerinde, Knoxville Tennessee’de yapılacak olan yarışmada ülkemizi temsil edecek.

 

Projenin detayları neler?

 

Çevre konusunda dikkat çeken çalışmalar ortaya koyan Bornova Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında, Bahçeşehir Koleji öğrencileri, BELGEM(Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi)’de kurs alan öğrencilerle

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde doğal yöntemlerle sabun yapımı konusunda teorik eğitim alarak, kimya labaratuvarında kendi sabunlarını yaptı. Sıvı yağdan üretilen doğal sabunlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Dost Market’e bağışlandı. Kendi yaptıkları sabunları Dost Matket raflarına

yerleştiren öğrenciler, hazırladıkları piyes ile de su kirliliğine dikkat çekti. Minikler, gösterilerinde deterjanların denizlere verdiği zararları anlattı.

 

Başkan Atila: Çocuklarımızla gurur duyuyoruz

 

Daha yaşanabilir bir kent için Bornova’daki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu anlamda Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin elde ettiği başarı çok önemli ve anlamlı. Çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye’nin ardından Amerika’da da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve Bornova’nın adını Dünya’ya duyuracaklarına inancım tam” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x