BU AÇIKLAMA MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR... BORCU OLANLAR DİKKAT

BU AÇIKLAMA MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR... BORCU OLANLAR DİKKAT

BU AÇIKLAMA MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR BORCU OLANLAR DİKKAT

13 Nisan 2017 - 11:30

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "17 Nisan'dan itibaren Türkiye gündeminin birinci sırasına ekonomi oturacak." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal önemli açıklamalarda bulundu. Referandumdan sonra önceliğin ekonomiye verileceğini açıklayan Bakan Ağbal şunları söyledi;

16 NİSAN'DAN SONRA...

16 Nisan sonrası dönemde kurdaki, faiz  oranlarındaki gelişmeler, ekonomik büyüme, yatırım harcamaları ve Türkiye'ye  gelecek sermaye bakımından kısa vadede olumlu etkiler görülecek. Bu net. Piyasa  da bunu istiyor. Türkiye'nin olumlu bir hikayesi olacaksa, bu olumlu hikayenin  adı, referandumda 'evet' çıkmasıdır.

OLUMLU GELİŞMELERİ GÖRÜYORUZ

17 Nisan'dan itibaren Türkiye gündeminin  birinci sırasına ekonomi oturacak. Ekonominin de iki temel ayağı olacak, bir  reform, iki ekonomik canlanmayı daha da güçlendirecek yeni destek ve teşviklerin  geliştirilmesi. (Devam eden destek ve teşviklerin sonuçlarına ilişkin) Son derece  olumlu gelişmeleri görüyoruz."

Maliye politikasındaki mali disiplinle  ekonomiye destek verme arasındaki dengeye Türkiye olarak sonuna kadar dikkat  ediyoruz. Onun için mali disipline devam edeceğiz. Geçici vergi indirimleri,  geçici harcama artışları yapacağız ama Türkiye'nin bütçe dengesinin orta vadede  yüzde 1'ler düzeyinde giden dengesini değiştirmeyeceğiz. Yapısal bütçe dengesini  tutacağız ve koruyacağız. Şu anda bütçe kontrollü bir şekilde hedeflerimiz  doğrultusunda devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x