CUMHURBAŞKANI’NDAN BAYKAL’A SERT YANIT

CUMHURBAŞKANI'NDAN BAYKAL’A SERT YANIT

CUMHURBAŞKANI'NDAN BAYKAL’A SERT YANIT

03 Mayıs 2017 - 12:19 - Güncelleme: 03 Mayıs 2017 - 12:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabine revizyonu gündemde değil

Rusya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Görüşülecek konuların başında Suriye geliyor" dedi. Kabine revizyonu iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Başbakan böyle bir teklifle bana gelmedi. Revizyon gündemde değil" dedi.

'CHP'li Baykal'ın 'Abdullah Gül'ün yüzde 49'un  adayı olabileceği' yönündeki açıklaması için de "Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri  oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  beraberinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi  Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Hulusi Akar da Rusya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMM Başkanı İsmail  Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Ercan  Topaca, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile diğer yetkililer  uğurladı.

 

KAYBEDECEK BİR SANİYE BİLE YOK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi havalimanında açıklamalar yaptı. Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmelerinde en önemli konunun Suriye olacağını dile getiren Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:  Türk Akımı projesi ilerliyor, Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin ilk reaktörünün 2023 yılında hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Bu süreci daha yakına çekmek istiyoruz.Sayın Putin'le sık sık gündemimizdeki konuları konuşuyor, iki ülke arasındaki ilişkilerin eski haline dönmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Siyasi olarak en üst düzeyde bir güven var. Turizm'de şu anda ciddi gelişmeler olmaya başladı. Bunun artarak devamını istiyoruz. Ne rusya ne de Türkiye'nin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. Bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta tekrarlıyoruz. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu da insanlarımız arasındaki beşeri münasebetlerimize mani oluyor. Bu konuları ele alacağız. Putin ile ele alacağımız en önemli gündem maddesi Suriye'dir.Suriye konusunda önemli bir işbirliğimiz söz konusu. Birçok adımı beraber attık. Ülkenin toprak bütünlüğü korunarak siyasi çözüme ulaşılması ortak hedefimizdir. Nüfusun ötesinde 911 km'lik bir sınıra sahip olan Türkiye'nin buradaki konumu her şeyin üstündedir. Ateşkesin tahkim edilmesine önem veriyoruz. Rusya ile ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

YILDIRIM İLE 5.5 SAATLİK GÖRÜŞME VE KABİNE REVİZYONU İDDİASI 

Şu anda hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Böyle bir teklifle de sayın başbakan bana gelmiş değil. Bir araya gelişimiz ve bunula birlikte de özellikle devlette atılan bazı adımlar var. Bu adımlarla ilgili beraber görüşmemizi gerektiren bazı konular vardı. Bunları görüşme fırsatı bulduk.

AK PARTİ ÜYELİĞİ

O yapının ilk harcından beri emeğim var. Temelini attık, hamdolsun ortaya güzel bir eser çıkardık. O günden bugüne de yapı güçlenerek bugünlere geldi. Burada tabi duygusal olmamak mümkün değil. Zaten o yasayı kimler hazırlamışsa oradan partisinden istifa etmesi gerekir ibaresini oraya kimler düşmüşse bu bir siyasi cinayettir. Benzetmeler yapılıyor; maça çıkan hakem partili olur mu? bir takımın üyesi olur mu? Gibi yaklaşımlar çok yanlış. Üye olması şart değil, orada kaydı olsa ne yazar olmasa ne yazar. Mesele adil olarak yönetmektir. Maçta da adil yönetmektir, ülkeyi de adil yönetmektir. Başbakan bir partili olarak ülkeyi yönetmiyor mu? Nihai kararı verecek olan milli iradedir. Eğer adil olmayan bir yönetim söz konusuysa görevi veren millet almasını da bilir. Ondan önce biz 367 garabetini yaşadık. Bunu neyle izah edeceksin? Onun kabul etmessiniz bunu etmessiniz, en sonunda bunu da kabul etmiyor musunuz? O zaman haydi millete! Şimdi milletin verdiği kararı da kabul etmiyorlar. İşte CHP zihniyeti budur. Bunların geçmişten bugüne nasıl geldiğini görürsünüz? Biliyorsunuz kasetle gelen bir kişi kimden görevi aldığı belli! Bunlar bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız.

GENEL BAŞKAN OLUNCA PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Eğer böyle bir  görev şahsıma tevdi edilirse, genel kurulumuz tarafından tevdi edilmesi halinde,  tabii ki yeniden birimleri ele alıp değerlendirme, ama hepsi bunların çok ciddi  istişareler neticesinde olacaktır. Bu istişareler neticesinde ülkenin genel profilini değerlendirmek suretiyle, yani belli bir bölgenin temsil edildiği  değil, 81 vilayetin adeta temsilini gördüğü bir yapının oluşması her zaman benim  şiarım olmuştur. Yine aynı şekilde böyle bir adımı, inanıyorum ki, bu istişareler  neticesinde tablo içerisinde görmek mümkün olacaktır.
 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ 

Onu ben pek yoruma gerekli görmüyorum. Sadece kendisine tavsiyem var; siyasi tarihi okusun. Kendi partisinin de siyasi tarihini öğrenmesi lazım. Dün yaptığı konuşma ile kimlerin temsilcisi olduğunu ortaya koydu. Aykırı sese tahammülüm yok dedi. Aslolan ona tahammül edebilmektir. Partisinin tarihini öğrenmesi lazım.

BAYKAL'IN GÜL AÇIKLAMASI 

 CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 'Abdullah Gül'ün yüzde 49'un  adayı olabileceği' yönündeki açıklaması için de  konuşan Erdoğan, " Onu değerlendirmeyi gereksiz buluyorum.  Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri  oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın" dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x