BAHÇELİ’DEN MALAZGİRT MESAJI: TÜRK VATANININ KUŞATILMASINA...

BAHÇELİ'DEN MALAZGİRT MESAJI: TÜRK VATANININ KUŞATILMASINA MÜSAADE YOKTUR, OLAMAYACAKTIR

BAHÇELİ'DEN MALAZGİRT MESAJI: TÜRK VATANININ KUŞATILMASINA MÜSAADE YOKTUR, OLAMAYACAKTIR

26 Ağustos 2017 - 14:37

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "26 Ağustos 1071'de tarihin rotası değişmiş, asırlarca süren arayış ve mücadele azmi Anadolu'nun vatanlaşmasıyla farklı bir mecraya girmiştir. Türklüğün kazandığı zaferler, sağanaktan meydana gelen geçici seller değildir. Türk vatanının kutsiyetinde sınır yoktur. Kuşatılmasına, kundaklanmasına, karanlığa sokulmasına müsaade, müsamaha da yoktur, olamayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 1071 ve 1922 tarihlerinin önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Milli tarihimizde doğurduğu parlak, devamlı ve devir değiştirici neticeleriyle meşhur zaferlerimizin çoğu Ağustos ayı içinde kazanılmıştır. Türk'ün sükût bulmayan, sönmesi, söndürülmesi imkânsız derin hafızasında Ağustos aynı zamanda zafer ayı olarak adlanmış ve anılmıştır. Üzerinde yaşadığımız kutlu topraklar 946 yıl önce Türk milletinin yurdu olmuş; soylu bir diriliş muazzam bir fütuhatla tescillenmiştir. Bir başka 26 Ağustos günü, bundan tam 95 yıl önce, büyük taarruz kudretiyle düşman mahv-ı perişan edilerek İzmir'e kadar kovalanmıştır. 26 Ağustos 1071 Vatan kurmuş, 26 Ağustos 1922 vatan kurtarmıştır. İkisi de aziz, ikisi de birbirini tamamlayan muhteşem kazanımlardır. Vatan; okunan ilk ezandan verilen son salaya kadar aldığımız nefes, yediğimiz helal lokma, sımsıcak ana kucağı, milli namusun simgesidir"

"MALAZGİRT ÜLKÜDÜR, ÜLKEDİR, İHLAL EDİLMEYECEKTİR"

Malazgirt Zaferi'yle tarihin rotasının değiştiğini vurgulayan Bahçeli, "Vatan, mukadderatımızın kaynağı, mukaddesatımızın kutbudur. Vatan bölünemez, parçalanamaz, devredilemez eşsiz ve emsalsiz değerimizdir. Bizans'ın varisleri, milli diriliş ve birlik şuuru karşısında paramparça olacaklardır. Malazgirt ülküdür, ülkedir, ihlal edilmeyecektir. Malazgirt ruhu, Büyük Taarruz kabiliyet ve karakteri vatanın teminatıdır. Bu ruh yerinde, bu karakter yüksek ahlaklı neferlerde saklıdır. 26 Ağustos 1071'de tarihin rotası değişmiş, asırlarca süren arayış ve mücadele azmi Anadolu'nun vatanlaşmasıyla farklı bir mecraya girmiştir. Sultan Alparslan komutasındaki kahramanlar, sayıca üstün Bizans ordusunu imanın gücüyle, fedakârlığın gürzüyle Malazgirt'te ezmiş geçmiştir. Azın çoğa galebe çalıp galip gelmesi Türk zaferler tarihinin müthiş ve müessir bir hususiyetidir. Zafer milletindir, millet ise Türk'tür" dedi.

"TÜRK VATANININ KUTSİYETİNDE SINIR YOKTUR"

MHP Lideri Bahçeli, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Türk milleti her devirde, ruhi asaletinde billurlaşan yüksek kültürle bezenmiş varlığını zaferlerden örülü emsalsiz taçlarla süslemiştir. Anadolu coğrafyası hak ettiği sevdalılarıyla 946 yıl önce buluşmuş, asıl sahipleriyle, ebedi muhafızlarıyla 946 yıl önce kavuşmuştur. Türklüğün kazandığı zaferler, sağanaktan meydana gelen geçici seller değildir. Yahya Kemal'in dediği gibi, vatanın temeli muzafferiyettir. Türk vatanının kutsiyetinde sınır yoktur. Kuşatılmasına, kundaklanmasına, karanlığa sokulmasına müsaade, müsamaha da yoktur, olamayacaktır. Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümünde, büyük Türk sultanı Alparslan'a, kahraman ecdadımıza, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük Taarruzun 95.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadele'ye mühür vurmuş şeref timsallerini rahmetle, minnetle anıyorum. Hiç unutulmasın ki: 'Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan; vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan'"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x