TOKİ’DEN ENGELSİZ LİSE

TOKİ'DEN ENGELSİZ LİSE

13 Kasım 2016 - 17:04

KONUT üretiminin yanında sosyal sorumluluk projelerine devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ankara’da engelsiz meslek lisesi inşa ediyor.

Engelli bireyleri sosyal yaşama kazandırmak amacıyla projenin başlatıldığını belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, projenin dünyada başka örneği bulunmadığını söyledi. Serebral palsili (duruşu ve hareketleri etkileyen fiziksel engellilik türü) çocukların lise eğitimini tamamlaması ve iş imkânı bulması için engelsiz meslek lisesini inşa ettiklerini belirten Turan, “Projemizle orta okul çağını dolduran serebral palsili çocuklarımızın mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacak. Okulumuzun fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak inşa ediliyor.  Okulumuzda  engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezi olacak. Okulumuzda engeli olmayan öğrenciler ve serebral palsili öğrenciler birlikte eğitim alacak. Böylelikle eğitimde engeller kalkacak” dedi. Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) için özel olarak inşaatına başlanan okulun 12 bin metrekare alanda inşa edildiğini söyleyen Turan, projede iş teknik ve seslendirme atölyeleri, müzik ve resim odaları, kütüphane, yaşam merkezleri ve etüt odaları bulunduğunu ifade etti.

1018 OKUL  HAYATA GEÇTİ

TOKİ’nin yürüttüğü okul inşaatları hakkında da bilgi veren Turan, genç nesillere, kaliteli eğitim imkânı sunmak için büyük bir çaba verildiğini belirterek şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz. TOKİ üretimleri, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden projeler ile bin 18 okul, 18 üniversite, 42 kütüphane ve 991 spor salonu rakamına ulaştı.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x