BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE YENİ REKTÖR ATANDI !

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE YENİ REKTÖR ATANDI !

13 Kasım 2016 - 10:39

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır" denildi.

OHAL kapsamında çıkarılan ve 29 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile rektörlük seçimleri kaldırılmış ve yerine de rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanması düzenlemesi getirilmişti. Rektörlük seçimleri Temmuz ayında yapılan Boğaziçi Üniversitesi ise bu düzenlemeyi hem öğrencileri hem de öğretim üyeleriyle protesto ediyor ve seçilen rektörün atanmasını talep ediyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamayla, rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu değil, Prof. Dr. Mehmed Özkan rektörlüğe getirildi.

4 AYDIR ATAMA YAPILMIYOR

Boğaziçi Üniversitesi rektör adayını belirleme seçimleri aralarında İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelerin de yer aldığı 20 üniversite ile birlikte geçtiğimiz 12 Temmuz’da yapıldı. 19 üniversiteye rektör atanırken bir tek Boğaziçi Üniversitesi rektörü atanmadı. Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu almıştı.

Ancak birlikte rektör adaylığı seçimin yapıldığı 19 üniversitenin rektörünün ataması yapıldı. Bir tek Boğaziçi Üniversitesi rektörü atanmadı.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ POTESTO ETMİŞTİ

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 31 Ekim'den bu yana üniversite kampusunda "rektör nöbeti" eylemi yapıyordu. İlk gün, rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 86’sını alan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun halen atanmaması ve KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasına karşı “Üniversiteyi savunuyoruz” temasıyla temsili sandık kuran öğrenciler, 8 Kasım Salı günü de Güney Kampusta bir araya gelerek "demokrasi halkası" kurmuştu. Halkalar halinde toplanan yaklaşık 300 öğrenci 29 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasını protesto etmişti.

MEHMED ÖZKAN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi, aynı zamanda Ensititü Müdür Yardımcısıdır.Kendisi aynı zamanda eski rektör Gülay Barbarosoğlu'nun danışmanlığını yapmıştır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x