’VURUR YÜZE İFADESİ’ NE 55 BİN TL TAZMİNAT!

'VURUR YÜZE İFADESİ' NE 55 BİN TL TAZMİNAT!

'VURUR YÜZE İFADESİ' NE 55 BİN TL TAZMİNAT!

07 Haziran 2017 - 12:03 - Güncelleme: 07 Haziran 2017 - 12:06

'Vurur Yüze İfadesi'ni kullanan şirket tazminat ödeyecek
Merve Özbey seslendirdiği 'Vurur yüze ifadesi, bulur seni bitanesi' adlı şarkının sloganlaşan söz gruplarını izin almadan kullanan inşaat şirketinin, 55 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.
Deniz Yürekli'nin yazdığı 'Vurur yüze ifadesi, bulur seni bitanesi' adlı şarkı Merve özbey'in 'Yaş Hikâyesi' adlı albümünde kullanıldı. Kısa sürede dillere pelesenk olan şarkının sözleri siyasiler tarafından da kullanılan slogan haline geldi. 
 Özyurtlar inşaat şirketi, eserle ilgili anlaşma olmaksızın sloganlaşan söz gruplarını "Vurur yüze ifadesi, ev mi alacak bitanesi" olarak değiştirerek gayrimenkul projesinin reklamında kullandı. Reklam, Youtube'da 46 milyon kere izlendi. Deniz Yürekli, maddi ve manevi haklarının tecavüze uğradığını belirterek, şirkete tazminat davası açtı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Yürekli, reklam kampanyasında kullanılan sözler için klendisinden izin alınmadığını belirtti. 
Sözlerin ülke çapında binlerce kişinin ağzında dolaştığını ve popülarite bakımından yüksek düzeye erişmiş olduğunun görüldüğünü belirten mahkeme, reklamın sloganının bu söz öbeğinden oluştuğunu, ticari bir faaliyeti tanıtmak amacıyla kullanıldığını belirterek, inşaat şirketinin 45 bin TL maddi, 10 bin TL manevi olmak üzere toplam 55 bin TL tazminatı 2015 yılından itibaren faiziyle ödemesine hükmetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x