SAĞLIKTA ŞİDDETİ ASLA KABULLENEMEYİZ

SAĞLIKTA ŞİDDETİ ASLA KABULLENEMEYİZ

SAĞLIKTA ŞİDDETİ ASLA KABULLENEMEYİZ

27 Ağustos 2017 - 14:18

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlıkçılarımıza sahip çıkın, halkımız tatilde ama hastaneler açık, onlara karşı kimse el kaldırmasın, sağlıkta şiddeti asla kabullenemeyiz, şifa dağıtan ellere el kaldırılmaz" dedi.Bakan acemi kasapları da "Bu işin şakası yok, bıçak  kesici bir alet. Kendilerine zarar veriyorlar" diye uyardı.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,  partisinin Amasya'nın Taşova ilçe kongresine katıldı. Kongrede konuşan Demircan,haçlıların 15 Temmuz'da bu topraklardan milletimizi çıkarmak için harekete  geçtiğini söyledi.

 Anadolu'nun zor bir coğrafya olduğunu bu milletin bu coğrafyada bin  yıldır dimdik ayakta durduğunu vurglayan Demircan, şunları kaydetti: "Bu millet sadece kendi onurunu değil, insanlığın onurunu, insanlığın  gururunu, mazlumların hakkını savundu yıllarca, yine de savunacak bu aziz millet.  Birliğimiz ve beraberliğimizdir bizi geleceğe taşıyacak olan. Ak Parti bunu temin  eden, milletin iradesini tek merkezde toplayan güçlü bir siyasi hareket. Tıpkı  bir sene önceki hain FETÖ darbesini milletin elinin tersi ile ittiği gibi ülkeyi  uçurumun kenarından tutup aldığı gibi, birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu  aziz millet 15 Temmuz'da, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ışık tutması, işaret  vermesiyle sokaklara düştü, meydanları doldurdu ve insanlık tarihinde bir örneği  görülmeyen o darbeyi kendi elleriyle tankların önüne çıkarak, başını tankın  paletinin önüne koyarak durdurdu."

7 GÜN 24 SAAT HİZMET

 Sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saat devam eden bir hizmet olduğunu dile  getiren Demircan, "365 gün sağlığı şu kadar tatile ayırdık diyemeyiz. Şimdi  bayram vesilesiyle halkımız 10 günlük uzun bir tatil imkanı buldu ama sağlık  hizmetleri devam ediyor, devam edecek. Bu nedenle sağlıkçılarımıza sahip çıkın,  halkımız tatilde ama hastaneler açık, onlara karşı kimse el kaldırmasın, sağlıkta  şiddeti asla kabullenemeyiz, şifa dağıtan ellere el kaldırılmaz. Sağlık çalışanı  arkadaşlarıma da şunu söylüyorum, halkımıza zamanında yeterli ve doğru  bilgilendirme yapılırsa gerilim doğmayacaktır." ifadelerini kullandı.

ACEMİ KASAPLARI UYARDI 

Bakan Demircan, kurban kesimi ve Kurban Bayramı  tatiline ilişkin vatandaşlara  uyarı ve önerilerde bulundu.  Vatandaşların, kurban ibadetlerini yerine getirirken yerel  yönetimlerin koyduğu kurallara uymalarını isteyen Demircan, çevrenin  kirletilmemesi gerektiğini vurguladı. "Acemi kasaplara" uyarılar yapan Demircan, "Bu işin şakası yok, bıçak  kesici bir alet. Kendilerine zarar veriyorlar. Kurban etlerini bilinçli bir  şekilde kesersek ve bilinçli  tüketirsek bayram bizim için faydalı olur. Kurbanı  sadece kişi kendisi için kesmez, eşe dosta dağıtır bir kısmını da ailesi ile  tüketir. Bu bizim için büyük bir sosyal dayanışma örneğidir ve büyük bir  ibadetimizdir.  Acemi kasaplar bıçakları ellerine almasınlar ustalar ellerine  alsınlar." diye konuştu. Bakan Demircan, araba kullanacakları uykusuz yola çıkmamaları ve  trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x