İsveç’te Kamyonlu Terör!

İsveç'te Kamyonlu Terör!

İsveç'te Kamyonlu Terör!

07 Nisan 2017 - 17:11 - Güncelleme: 07 Nisan 2017 - 17:14

Yayaların Üzerine Sürdü, Alışveriş Merkezine Daldı: 2 Ölü
İsveç'in başkenti Stockholm'de bir kamyon insan kalabalığının üzerine sürerek alışveriş merkezine girdi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.
sveç'in başkenti Stockholm'ün merkezinde bir kamyon yayaların üzerine aracı sürdü, ardından bir alışveriş merkezine daldı. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda İsveç polisi çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Yaralılar hastanelere taşınıyor.
BAŞKENT'İN TURİSTİK CADDESİNDEN GERÇEKLEŞTİ
İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Drottninggatan Stockholm'ün turistik alışveriş caddesi olarak biliniyor.
Bölge güvenlik çeberine alındı.
ÜLKEDE TERÖR ALARMI VERİLDİ
Saldırı sonrası insanların sokakta panik içerisinde kaçıştığı belirtiliyor. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.
Polis anonslarında, terör alarmı verildi. Vatandaşlara 'şehir merkezinden uzak durun' çağrısı yaptı.
LONDRA TERÖR SALDIRISIYLA SARSILMIŞTI
Son olarak İngiltere'nin başkenti Londra'da aynı yolla bir terör saldırısı düzenlenmiş, Belçika'nın Anvers kentinde de benzer bir girişim engellenmişti.
İSVEÇ'TEN 300 KİŞİ CİHATÇI ÖRGÜTLERE KATILMIŞTI
İsveç'ten 300'ü aşkın kişinin Suriye ve Irak'taki cihatçı örgütlerin saflarında savaşmaya gittiği açıklanmıştı. 2016 yılında alınan bu sayı İsveç'in, Avrupa'da nüfusa oran açısından bakıldığında Ortadoğu'ya en çok cihatçı gönderen ülke olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x