İşte Demirtaş’ın cezaevinden gönderdiği mektup

İşte Demirtaş'ın cezaevinden gönderdiği mektup

08 Kasım 2016 - 14:38

EŞ Başkanları ve bazı milletvekilleri tutuklanan HDP'nin grup toplantısında Demirtaş'ın cezaevinden gönderdiği mektubu okundu.
Toplantıya Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ve bazı büyükelçilik yetkilileri katıldı. 

BELÇİKA BÜYÜKELÇİSİ VE BÜYÜKELÇİLİK TEMSİLCİLERİ KATILDI

Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 8 milletvekili tutuklanan HDP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısına Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Yunanistan, Finlandiya, Avusturya, Almanya, İspanya Büyükelçililiklerinden temsilciler, AB Türkiye Delegasyonu temsilcisi ve çeşitli STK temsilcileri katıldı. Toplantıyı izlemeye gelen partililer ellerinde tutuklu bulunan milletvekillerinin fotoğraflarıyla, sık sık slogan attı.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, "Eş başkanlarımızı ve milletvekillerimizin tutuklanması dünya tarihinde bir utanç tablosu olarak geçecektir. Esir alınmaya çalışılan 6 milyon seçmeni iadesidir. Tüm baskılara karşı direneceğiz. Demokratik siyaset konusunda kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Mücadelemize dün olduğu gibi bugün de kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz" diye konuşarak tutuklu milletvekillerine selam gönderdi.

"MUTLAKA SEVGİ VE CESARET KAZANACAKTIR"

Çağlar Demirel ilk önce eş başkan Figen Yüksekdağ'ın cezaevinden gönderdiği mesajı okudu. Figen Yüksekdağ'ın mesajı şu şekilde: "Her şeye rağmen umudumuzu tüketemez direncimizi kıramazlar. HDP ve bizler yine Türkiye için özgürlük ve demokrasi seçeneğiyiz. Bütün korkuları bunlardır. Kimse moralini bozmasın. Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır. Sevgi ve selamlarımla."

"DÖRT DUVAR ARASINDA DA OLSAK AYNI GÖĞÜN ALTINDA OLDUĞUMUZU UNUTMADAN…"

Çağlar Demirel daha sonra sinevizyona yansıtılan Demirtaş'ın el yazısıyla yazdığı mektubu okudu. Demirtaş'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Adım adım tek adam yönetimini kalıcılaştırmak için her türü senaryoyu devreye koyuyorlar. Ülkemizde eşitçe yaşamı savunan bizlere yönelik bu saldırını demokrasi güçlerine yapılmış ortak bir saldırı olduğu unutulmamalıdır. Baskıcı rejimlere karşı yan yana durmak tek çıkış yolumuzdur. Avrupa kamuoyunun hukuk dışı bu baskılar karşısında çok daha etkili tutum sergilemeye bekliyoruz. Bu korku imparatorluğu en kısa zamanda dağılacaktır. Bizler demokratik siyasete olan inancımızı kaybetmeden mücadeleye devam edeceğiz. 4 duvar arasında da olsak aynı göğün altında olduğumuzu unutmadan özgürlük halayının neşesinden yararlanmaya devam edeceğiz."

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN GÖRÜNTÜLERİ GÖSTERİLDİ

Demirel, "Bedenen rehin alınan ama ruhen ve kalben aramızda bulunan eş başkanlarımızın sesini paylaşmak istiyoruz" dedi. Öncelikle HDP Grup Başkanvekili İdris BAluken'in gözlatına alınırken çekilen görüntüler sinevizyona yansıtıldı. Bu görüntüler salondakiler tarafından uzun süre ıslık ve alkışla desteklendi. Daha sonra Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın grup toplantıları ve çeşitli mitinglerdeki konuşmalarından hazırlanan videolar gösterildi. 

HDP'nin seçim kampanyaları çerçevesinde hazırladığı, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın , halay çektiği görüntülerin gösterilmesi üzerine partililer ayağa kalkarak uzun süre alkışladı.

TOPLANTIYA KATILAN SİYASİ PARTİ, STK VE DİPLOMATİK TEMSİLCİLİK YETKİLİLERİ

HDP Genel Merkezi tarafından HDP Grup Toplantısı'na katılan siyasi parti, STK ve diplomatik temsilcilik yetkililer açıklandı.

HDP Grup Toplantısı'na katılan katılan siyasi parti, STK ve diplomatik temsilcilik yetkililerin isimleri şöyle; 

"AKA-DER'den Betül Koca, Alevi ve Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yılmaz ve federasyon yöneticileri, Alınteri'nden İlknur Birgül ve Uğur Karadaş, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, Demokratik Alevi Derneği temsilcisi Murat Işık, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Zeynel Can, Kaldıraç'tan Anıl Altıparmak 

KESK Eşbaşkanları Şaziye Köse ve KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy ve yöneticileri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve dernek yöneticileri, 

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve ikinci Başkanı Züber Akgör, TTB'den Hande Arpat" 

"AB Türkiye Delegasyonundan Aycan Akdeniz, Avusturya Büyükelçi Vekili George Oberraytır, Avusturya Büyükelçisi Klaus Völfe, Belçika Büyükelçisi Mark Trentesu, Finlandiya Büyükelçi Vekili Jusi Soyni, İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Lusia Garsiya Riko, Lüksemburg Büyükelçisi Vırgınıe Arslan, Yunanistan Büyükelçiliği Başkatibi Astariyos Tisurvas."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x