SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN ÇÜNKÜ...

SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN ÇÜNKÜ...

10 Kasım 2016 - 15:30

Yoğun antrenmanlar yapan sporcular için bazı gıdalar vazgeçilmez. İşte performansı büyük ölçüde etkileyen o gıdalar...

Daha güçlü ve büyük kaslara sahip olmak isteyen sporcular egzersize olduğu kadar beslenme programlarına da önem verirler. Performans artırıcı ve kas kütlesini besleyen belirli yiyecekleri sıklıkla tüketerek kas gelişimini hızlandırmak ve daha sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak mümkün. Günlük kalori ihtiyacına göre ve öğünleri dengeleyerek tüketilen bu besinler ile antrenmanlarda daha iyi performans gösterebilirsiniz.

 

Bir parça fileto somonu ızgarada kızartarak antrenmanlardan sonra yeşillikler eşliğinde tüketebilirsiniz. Kas onarımına yardımcı olan protein somon balığında yüksek oranda mevcut.

450 gramlık bifteği yağsız ızgarada pişirerek antrenman sonrası vücudunuz için gerekli olan protein ve vitaminleri karşılayabilirsiniz. Kasların yoğun antrenman sonrasında enerji üretmesine yardımcı olan bu besini domates ve salatalıkla zenginleştirebilirsiniz.

Süt içerisindeki protein ve aminoasitler sebebiyle profesyonel sporcuların her gün en az 1 bardak kadar tüketmesi gereken ürünler arasında yer alıyor. Laktoz intoleransına sahip olan kişilerin laktozsuz süt tercih etmesi daha faydalı. Bulk dönemindeki sporcular için eşsiz bir besin kaynağı olan fıstık ezmesi, sağlıklı yağ ve protein için oldukça önemli. Üç farklı şeker türü içermesi nedeniyle antrenman öncesinde ve sonrasında mükemmel bir enerji kaynağı olan muz, aynı zamanda en iyi potasyum kaynaklarının başında geliyor. Ucuz ve kaliteli bir protein kaynağı olan hindi fümeyi antrenman sonrası atıştırmalıklarına ekleyerek sağlıklı bir tercih yapabilirsiniz. Kasların büyümesi için proteinden daha fazlasını sağlayan yoğurt, uzun süre hasar görmüş kasları en iyi besleyen yiyeceklerin başında geliyor. Bu nedenle yoğurt ağır bir antrenman sonrasında tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri. İçerisinde 6-8 gram protein barındıran yumurta aynı zamanda çinko, demir ve kalsiyum gibi vitaminlere de sahip. Günde en az 2 tane yumurta tüketebilirsiniz. Büyüklüğüne göre içerisinde 30 ile 100 gram arası protein bulunan tavuk, en iyi kas onarıcı besinlerin başında geliyor. Fırında pişirerek veya kızartarak tüketebilirsiniz. Protein ve lif deposu olan yulaf ezmesi, mineral ve vitamin açısından da oldukça besleyici. Düzenli antrenman yapıyorsanız her gün iki kaşık yulaf ezmesini süt ve yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x