SAMSUN’DA FETÖ’DEN 17 TUTUKLAMA!

SAMSUN'DA FETÖ'DEN 17 TUTUKLAMA!

11 Kasım 2016 - 11:53

SAMSUN'DA FETÖ'DEN 17 TUTUKLAMA!

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları öğretmenleri ve yöneticilerine yönelik 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 17'si tutuklandı, 19'u adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 1 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları'nda çalışan yöneticiler ve öğretmenlere yönelik 11 gün önce FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Samsun merkezli olarak Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Hatay, Elazığ, Sivas, Antalya, Amasya, Sakarya ve Giresun illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda polis 49 adreste arama yaptı.

KREDİ ÇEKİP BANK ASYA'YA PARA YATIRMIŞLAR!

Yapılan aramaların ardından 7'si kadın 37 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Öte yandan gözaltına alınanların terör örgütü lideri Fettullah Gülen'in 17 Aralıktan sonra 'Bank Asya'ya sahip çıkın' talimatı üzerine başka bankalardan kredi çekip söz konusu bankaya yatırdıkları belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlarından 37 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. 1 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. Mahkemeye çıkarılan 36 şüpheliden 17'si tutuklanırken 19'u adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x