FENERBAHÇE’DEN O EVRAKLARI İSTİYORUZ

FENERBAHÇE'DEN O EVRAKLARI İSTİYORUZ

FENERBAHÇE'DEN O EVRAKLARI İSTİYORUZ

01 Şubat 2017 - 08:35

Beşiktaş'ta ara transfer döneminde takıma dahil edilen isimler için Başkan Fikret Orman'ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi. İmza töreninin ardından Başkan Orman gündemle ilgili önemli konularda açıklamalarda bulundu.
İŞTE BAŞKAN ORMAN'IN AÇIKLAMALARI:
 "Ersan evine hoşgeldin. Bizim için özel bir oyuncu. 2012'de gerçek Beşiktaşlılığını gösteren ilk oyuncumuzdur. O dönem maaşından 500 bin Euro indirim yaptı. Hayatta unutamam onu. Beşiktaşlılar da unutmasın. Demba, selamun aleyküm. Hoş geldin. Demba yarın Los Angeles'ta kampa gidecek, 3 hafta içinde geri gelecek. Mart başında sahada olacağını tahmin ediyorum. Babel'i daha önce de takıma katmak istemiştik fakat olmamıştı. Çok hızlı geldi. Sanki 10 senedir takımdaymış gibi. 2 maçta 2 gol 2 asistle oynadı. Maşallah diyorum. Mitrovic genç bir arkadaşımız. Epey izledik. Gelecek vadeden bir oyuncu. Gelmesini çok istedik. Bizde imzalar kağıtlara değil, kalplere atılır. Bunun en önemli göstergesi de Ersan'la Demba'nın şu an burada olması.

"UEFA İLE ANLAŞMAMIZ VAR"
Transfer sürecinde ince eleyip sık dokuduk. Kalbimizden bazı şeyler geçmiyor değil ama Beşiktaş'ın ve Türkiye'nin gerçekleri var. UEFA ile anlaşmamız var. Santraforla alakalı çok beklentiler yaratıldı geçen sene de kaleci transferinde aynı şey oldu. Şu anda baktığımız zaman Beşiktaş ligin lideri ve en çok gol atan takımı şu an da gol kralı Beşiktaş'ta... Türk Milli Takımı'nın gol kralı ve Kamerun Milli Takımı'nın santraforu bizde. Ömer de var, Demba Ba da geldi. Hocamız haklı olarak kendi açısından bakıyor, biz kendi açımızdan bakıyoruz. Herkes kendisine göre haklı olabilir

Beşiktaş, UEFA'nın belirlediği risk tablosunda yer almıyor. Demba Ba gelmeden sakatladınız. Mart ayında bizimle birlikte olacak. Şans bulup bulmayacağını göreceğiz. Bizde transfer, Metin Albayrak'ın başkanlığını yaptığı scout departmanıyla başlar. Önce bu ekip karar veriyor. Çoğu kez canlı izliyor oyuncuları ve sonra nihai olarak bana soruluyor. Orada işin teknik tarafı bitiyor, ticari tarafı başlıyor. Bu konuda Umut Güner devreye giriyor. Son kararı da ben veriyorum. Mitrovic hakkında çok olumsuz yorumlar okuyorum. Transferleri scout ekibimiz inceliyor. Son kararı ben veriyorum. Fabri'yi de istemiyoruz dediler ama şimdi taraftarların en sevdiği oyuncuların başında geliyor. 
"AZİZ YILDIRIM'IN KONUŞMALARINA GİRMEK İSTEMİYORUM"
Fenerbahçe Kulubü ile yaşamamızın en büyük nedeni Beşiktaş Kulübü ile alakalı sürekli açıklamalarda bulunması. Fakat maalesef senelerdir böyle bir durumla karşı karşıyayız. Beşiktaş demogojiler içine alınacak bir kulüp değildir. Bizim bir kulüp kültürümüz var ve bu sebeple biz çatışma içerisine girmek istemiyoruz ama Fenerbahçe ile yaşıyoruz. Son açıklamalara verilecek birçok cevap var ama biz bunları söylemek istemiyoruz. Futbol sahada oynanan bir oyun. Yöneticilerin işi kulüplerini iyi yönetmektir. Aziz Yıldırım'ın açıklamaları için söylenecek o kadar çok şey var ki... Fakat Beşiktaş demogoji yapan bir kulüp değil. Futbol saha içerisinde oynanmalı. Başkanlar arasında ego savaşı olmaz. Bunlar toplumu germekten başka bir işe yaramaz. Sayın Aziz Yıldırım'ın yaptığı konuşmalara girmek istemiyorum. Beşiktaş sahada mücadele eden bir kurumdur. 

"EVRAKLARI GÖNDERSİNLER İSTİYORUZ"
Quaresma'nın sözleşmesi bu sezon değil bir sonraki sezon bitiyor.7 maç sonra otomatik olan uzayan birşey. Quaresma bu sezon 30 maça çıkarsa sözleşmesi otomatik olarak uzuyor. 30 maç olmasına da 7 maç kaldı. Fenerbahçe Quaresma için evrakları göndeririz dedi, göndersinler. Bu konuda kim varsa (avukat) mahkemeye vereceğiz. Quaresma ile de bu konuyu konuştuk, bilgisinin olmadığını söyledi. Quaresma ben evime döndüm, mutluyum dedi.
Quaresma ile görüştük o bizimle mutlu olduğunu söyledi biz de sözleşmesini uzattık. Onunla devam ediyoruz. 

"MEHMET EKİCİ'NİN KIZ KARDEŞLERİ İLE GÖRÜŞTÜM"
Biz Mehmet Ekici'yi transfer etmek için bir girişimde bulunmadık. Menajeri geldi bize.Gelmek istediğini söyledi. Ekici kendisi geldi, kız kardeşleri ile ben görüştüm. Umut Güner, Ekici'nin menajeri ve babası buluştu. Biz Beşiktaş'a gelmek istiyoruz dediler, en uygun kulüp Beşiktaş dediler. Trabzonla kötü ayrılmak istemiyoruz dedi biz de Trabzon ile anlaştık. Trabzonspor'la görüştük ve prensipte anlaştık. Oyuncunun futbol hayatıyla oynuyormuşuz falan... Ya gelmek isteyen zaten Mehmet Ekici. Mehmet Ekici zaten şu an bizde kadroya giremez. Kendisini gelecek sezon için düşünüyorduk. Nereye giderse gitsin.

"BU ZİHNİYET FENERBAHÇE'YE YAKIŞMIYOR"
Mehmet Ekici bu ahlak içerisinde Beşiktaş'a gelemez. Hiçbir camiayla kavga etmek istemiyoruz. Fenerbahçe de çok sevdiğimiz bir camia. Mücadeleyi sahada edeceğiz. Biz Fenerbahçe ile mücadelemizi sahada vereceğiz. Bunu futbolcular nezdine niye çekiyorsunuz? Sosa Milan'ın Ekici Trabzon'un, Quaresma bizim oyuncumuz. Aziz Yıldırım'ın bununla ne ilgisi var? Bu zihniyet Fenerbahçe'ye yakışmıyor. Biz müsade ettiğimiz sürece ayrılmak isteyen futbolcumuz ayrılır. Herkes kendi işine baksın. Biz bir aileyiz. Beşiktaş'tan gidenler geri geliyor, bütün oyuncular Beşiktaş'a gelmek istiyor.  Bizim futbol düzenimiz aile havasında. Ayrılanlar bile geri gelmek istiyor, görüyorsunuz. Transfer edebiliyorlarsa etsinler.

"ARTIK İNSANLAR 3 TAKIMDAN BIKTI"
Herkes kendi kulübüne, kendi marka değerine, kendi işine baksın. Türk futbolu sadece Beşiktaş'ın başarısıyla bir yere gelemez, hep beraber bir şeyler başarmalıyız. Türk futbolunun Trabzonspor'a Bursaspor'a ihtiyacı var. Artık insanlar üç takımdan bıktı, rekabetçi bir lig olmalı. Son 35 senedir Bursaspor hariç 3 takım şampiyon oluyor. Artık rekabetçi bir lig izlemek istiyor herkes. Ancak böyle gelişiriz. Rekabetin olmadığı yerde Türkiye'deki taraftarlar bile başka ligleri izliyor. Statlar Beşiktaş maçları hariç bomboş.
"BU HAKEMLER BİZİM HAKEMLERİMİZ"
Kimseyle polemik için girmek istemiyoruz. Divan Kurulu toplantısında bir tek konu Beşiktaş olabilir mi? Biz içerisinde iyi yatırımlar yapmaya, yedi yetimin hakkını kimseye yedirmemeye dikkat ettik. Herşeyi düzene soktuk. Hakemler, Beşiktaş'ı kayırıyormuş, böyle bir şey yok" Yurt dışından hakem gelecekmiş, mümkün değil. Hakemler Osmanlı maçında penaltımızı vermedi, Alanya maçında da hatalar yapıldı. Biz bunu normal görüyoruz. Hakemler Beşiktaş'ı kayırıyormuş. Bizim de gollerimiz, penaltılarımız verilmiyor. Tek kelime ettik mi? Etmedik. Bu hakemler bizim hakemlerimiz. İyi niyetli, pırıl pırıl insanlar. Öyle kabul etmeliyiz. Herkes vuruyor, sonuç ne olacak?

"ŞENOL HOCA İLE ARAMIZDA BÜYÜK BİR BAĞ VAR"
TFF gitsin diyorlar, yahu neden gitsin? Herkes kendi işini çok iyi yapıyor da bir tek TFF kaldı. Beğenmiyorsanız değiştirin. Şenol Hoca'nın 1 sene daha sözleşmesi var. Şu an sözleşmesini düşünmüyor bile. Hepimizin tek hedefi şampiyonluk. Ben Şenol Güneş'i, Şenol ağabey olarak çağırırım. Bizim Şenol Güneş ile aramızda büyük bir bağ ve sevgi vardır.

"DEMİRÖREN'İN 5 YILDIR ALACAĞI VAR"
Yıldırım Demirören 5 senedir TFF başkanı. Bu 5 sene içinde Beşiktaş 1 tane kupa aldı. Demirören'in 5 yıldır alacağı var. Kupa alınca mı bu borç ortaya çıktı. Demirören başkanken Beşiktaş göçebe gibi statlarda dolaşıyordu. Yeni mi çıktı bu borç? Bunlara girmek istemiyorum. Polemiğe girmiyorum.

"BANA DA YAPILSA BEN DE ÜZÜLÜRÜM"
Dün maçta Aziz bey hakkında bizim taraftarlarımız bağırmış, çok üzüldüm buna. Ben her stada gidiyorum ama bir şey olmuyor. Biz Kadıköy'e TT Arena'ya gidiyoruz ama bu tarz şeylerle karşılaşmıyoruz. Bana da yapılsa, ben de üzülürüm. Biz ortamı germek istemiyoruz. Türkiye'nin şu ortamında insanlar sporla mutlu oluyorlar, biz bunu bilerek davranıyoruz.

"1 MAÇLIĞINA SAHAMIZI VERECEĞİZ"
Malatyaspor'a sadece 1 maçlığına sahamıza vereceğiz. Sahamız olmadığı zaman neler çektiğimizi biz biliyoruz. 86 olayı deniyor..1 yönetimin, 1 kişinin yaptığını bir şehre mal edemeyiz. Burası Beşiktaş. Bizden yardım isteyenleri geri çevirmeyiz. Ne zaman isterlerse gelsinler. Biz büyük bir kulübüz. 

"HENÜZ ŞAMPİYON OLMADIK"
Biz geldiğimizde menajerlere %20 komisyon veriliyordu. Şu anda biz %7 seviyesindeyiz. Bu, sistemin bir parçası. Beşiktaş'ı şampiyon gibi gösteriyorlar. Şu an kenetlenmemiz lazım. Henüz şampiyon olmadık. Taraftarlar bunu yemiyor artık.

"10 MİLYONU AŞARSAK CEZA YERİZ"
Paramız var ama UEFA ile 3 anlaşmamız var. Bizim bu sene sonunda 10 milyon avro zarar edebiliriz. Aksi halde 2 milyon ceza var. Biz taraftarlarımızı ve maçlarımızı seyredenleri mutlu ediyoruz. Bizim kendimize göre bir rotamız var. Beşiktaş'ın bana göre transfere ihtiyacı yok. Biz yedi yetimin hakkını yedirmemek için buraya geldik. Bu sebeple dikkatli gidiyoruz. Çok istediğimiz oyuncular oldu. Kısmetse onları önümüzdeki sene alacağız. Biz kurallara göre hareket ediyoruz. UEFA anlaşması gereği 10 milyon Euro zararın üzerine çıkarsak 2 milyon Euro ceza alırız.

"OLCAY KENDİ İSTEĞİYLE GİTTİ"
Olcay Şahan bizim gözümüzün nuru kadar sevdiğimiz bir oyuncudur ama Olcay oynamak istiyordu, Trabzonspor'a gitti. Olcay'ın galibiyet sonrası oynadığı kolbastıya Trabzon halkı kadar ben de sevindim. Beşiktaş'ın kapısını Olcay'a her zaman açık. Tolgay ve Oğuzhan'ın sözleşmesini uzatacağız. Gitmelerini istemiyoruz.

"KADIKÖY'DE YÖNETİCİLERİMİZİN ELİ BİLE SIKILMADI"
Biz Fenerbahçe'yi en iyi şekilde ağırlayacağız. Kadıköy'de bizim yöneticilerimizin eli bile sıkılmadı..Biz tabi ki aynısını yapmayacağız..Bize yakışan nezaketi göstereceğiz. Bizim önceliğimiz lig ve UEFA. Ardından kupa. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Burası Beşiktaş. Buyursunlar yöneticileriyle beraber gelsinler onları misafir edelim
Ersan Gülüm: "Her iki tarafa hayırlı olsun. Herkes benim Beşiktaş'ı ne kadar sevdiğimi biliyor. Burada olmaktan çok mutluyum."

Demba Ba: "Tekrar Beşiktaş'a imza attığım için büyük bir mutluluk duyuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Umarım bu dönem eskisinden daha iyi olacak. Çok mutluyum. Burada harika zamanlar geçirmiştim. Neyse ki tekrar kısmet oldu. Umarım bu dönem, öncekinden daha başarılı geçecek. Şu an fiziksel olarak hazırlanma aşamasındayım. Önümde 1-2 haftalık süre kaldı. Eskisinden sağlam döneceğime inanıyorum." 

Ryan Babel: "Bir kaç haftadır buradayım, Beşiktaş'ta olduğum için çok mutluyum. Başlangıç çok iyi gitti.. Şampiyonluk mücadelesi için buradayım, şu ana kadar çok iyi gitti ve inşallah şampiyon olacağız.

Mitrovic: Bu kadar büyük bir camianın içinde olduğum için çok mutluyum. İnşallah kupalara doğru yol alırız. Beşiktaş'ta iyi oyuncular var. Şans geldiğinde bunu iyi değerlendirmem gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x