KARABAĞLAR BARIŞIN KENTİ OLACAKTIR

KARABAĞLAR BARIŞIN KENTİ OLACAKTIR

17 Ekim 2016 - 10:30

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bir günde iki ayrı aşure etkinliğine katılarak barış ve kardeşlik mesajları verdi. Muharrem ayının kutlama değil anma ayı olduğunu belirten Selvitopu, “Direnişin sembolü Hz.Hüseyin’dir. Dünyanın neresinde olursanız olun insanlığın görevi zulme, baskıya karşı durmaktır” dedi. Selvitopu ayrıca, Karabağlar’ın barışın ve insanlığın kenti olacağını belirterek “Karabağlar toplumun kenti olacaktır. Saygının, sevginin, hoşgörünün kenti olacaktır. Bunda sizlerin payı çok büyüktür.” diye konuştu.

Başkan Selvitopu’nun ilk olarak Limontepe semtinde Ehli-Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından cem evinde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Buradaki programa Cemevi Dedesi Cemal Sevin, Vakıf Başkanı Musa Kök, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ve ikramın ardından Başkan Selvitopu’nun ikinci adresi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen aşure etkinliği oldu. Uzundere Cemevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi Uzundere Cemevi Başkanı Satılmış Pekgöz, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe yönetimi, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

Bugünler kutlama değil, anma günleridir

Etkinlikte konuşan Uzundere Cemevi Başkanı Satılmış Pekgöz , Muharrem ayının önemine değindi ve bugünlerin ağlama günü olmaktan çıkartılıp yeniden yorumlanarak direnişi anlamak, o ışığı hep canlı tutmak gerektiğini söyledi. Pekgöz’ün ardından konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bugünün kutlama günü değil, Kerbela’daki bir duruşun anma günü olduğunu ve orada yakılan ateşin dünyada aynen devam ettiğini söyledi.

Nerde zulüm varsa dur diyeceğiz

Dünyada zulme karşı duruş ve direnişin devam edeceğini belirten Selvitopu, “ Nerde zulüm varsa, nerde işkence varsa hep karşı geleceğiz ve karşı durmaya da devam edeceğiz. Hz.Hüseyin’in duruşu bize o görevi veriyor. Oradaki duruş insanlık duruşudur. Topluma olan sevgidir, saygıdır. Son yıllarda ülkemizde inanç üzerinden siyaset yapanlar toplumumuzu bölmeye çalışıyorlar. Bizim görevimiz bunlara olanak vermemektir.” dedi.

Karabağlar barışın ve insanlığın kenti olacaktır

Alevisi, sünnisi veya başka inanç gruplarındaki insanların yüzyıllardır barış içinde yaşadıklarını söyleyen Selvitopu, bu barışın devamını istemeyenlerin bunu bozmaya çalıştıklarının da altını çizdi. Hz.Hüseyin’in Kerbela’daki duruşunu herkese göstermek zorunda olduklarını hatırlatan Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı: “O dünyadaki nimetleri bırakıp insanlığa bir mesaj verdi. O mesaj hala insanlığı aydınlatıyor. İnanç üzerinden siyaset yapılmamalıdır. İnsanlar kendi inançlarını kendi özgür iradelerinde yaşayabilmelidir. Bunun da yolu Türkiye’de demokrasidir. Karabağlarımız da barışın, insanlığın kenti olacaktır. Toplumun kenti olacaktır. Saygının, sevginin, hoşgörünün kenti olacaktır. Bunda sizlerin payı da çok büyüktür.”

2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı

Etkinlik kapsamında Ozan Turabi Yılmaz, Murat-Özlem Sincer, Ahmed Mahlassız, Haydar Atasoy, Burçin ve Hubyar Semah Ekibi sahneye çıktı. Toplam 2 bin 500 kişiye aşure dağıtılırken, Vakıf Başkanı Satılmış Pekgöz, Başkan Selvitopu’na verdiği destekten dolayı plaket sundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x