LEVENT PİRİŞTİNA: OTOBÜSTE KİMLER VARDI, ÖĞRENME ÇABASI...

LEVENT PİRİŞTİNA: OTOBÜSTE KİMLER VARDI, ÖĞRENME ÇABASI İÇİNDEYİZ

LEVENT PİRİŞTİNA: OTOBÜSTE KİMLER VARDI, ÖĞRENME ÇABASI İÇİNDEYİZ

13 Mayıs 2017 - 16:04

Muğla- Marmaris Karayolu'nun Sakar mevkisinde bir tur otobüsü devrildi. Muğla Valisi tarafından yapılan açıklamaya göre kazada 23 kişi öldü 11 kişi yaralandı.
Muğla'da yolcu minibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 03 FR 247 plakalı minibüs, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlandı.Kazada minibüste bulunan yolculardan ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaşanan korkunç kazada 23 kişi öldü 11 kişi yaralandı. Muğla'da uçuruma yuvarlanan yolcu midibüste İzmir'in Buca ilçesinde Anneler Günü kapsamında organize edilen gezi kapsamında Marmaris'e giden kadın ve çocukların bulunduğu belirtildi.
Şoför direksiyon hakimiyetini kaybetti 

Anadolu Ajansı muhabiri Durmuş Genç'in CNN TÜRK canlı yayınında aktardığı bilgiye göre; İzmir'in Buca ilçesi'nden günü birlik tur için Marmaris'e giden tur minibüsü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 30-35 metrelik uçurumdan aşağı devrildi. İlk belirlemelere göre 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Olay yerinde yaralanan 13 kişiden hastaneye götürüldü. Hastaneye götürülen yolcuların bir kısmının durumunun ağır olduğu belirtildi ancak yaralılardan durumu ağır olan 2 kişi hayatını kaybetti. Muğla-Marmaris Karayolu trafiğe kapatıldı. AFAD ekipleri yolcuların ormana savrulabilme ihtimali olduğu için ormanlık alanda arama çalışması başladı. Mininüsün 43 kişi olduğu iddia edildi ve şoförün de kazada hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimali var. Olay yerine 20'ye yakın ambulans geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Cenaze Arabaları da olay yerine geldi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

'Ölenlerin kimlikleri belirsiz'

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Edindiğimiz bilgiye göre kaza, yerli turistleri taşıyan tur operatörüne ait midibüsün şarampole düşmesiyle meydana geldi. Yaralılara kaza yerinde ilk müdahalelerini yapıp, hastanelere sevk ettik. Yaralıların içinde sağlık durumu ağır olanlar da var. Ölü sayısı artabilir. Savcının incelemenin ardından ölenlerin cesetleri adli tıp morguna kaldırılacak. Olay sıcak olduğu için ölenlerin kimlikleri henüz belirsiz" dedi.
Ölü sayısı arttı 

İlk belirlemelere göre 17 kişinin öldüğü 13 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Ancak Muğla Valisi Amir Çiçek ölü sayısının 20 yaralı sayısının ise 11 olduğunu açıkladı. AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre tur otobüsünde yabancı turistin olmadığı tamamının yerli turist olduğu belirtildi. Muğla Valisi Amir Çiçek'in CNN TÜRK canlı yayınında olay yerinde yaralının kalmadığını ancak arama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Vali Çiçek midibüsün içinde 1'i çocuk 30 yolcu olduğunu ifade etti. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 23 yaralı sayısının ise 11 olduğunu söyledi. Öte yandan kazanın fren patlaması nedeniyle meydana geldiği iddia ediliyor. Anadolu Ajansı muhabiri Durmuş Genç'in CNN TÜRK canlı yayınında verdiği bilgiye göre ise, kaza yapan midibüsün altından 3 cenaze daha çıkarıldı ölü sayısı 23'e yükseldi, 11 yaralı var. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın CNN TÜRK canlı yayınında verdiği bilgiye göre ise; bu mevkide ilk kez böyle ağır bir trafik kazası yaşandığı yolda tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etti. İlk gelen bilgilere göre midibüsün içinde 42 kişi olduğunu söyleyebiliriz dedi ancak otobüste kaç kişi olduğu kesin olarak açıklanmadı. 

Kaza nedeni araştırılıyor

Muğla Valisi Amir Çiçek, tur midibüsünün devrildiği kazayla ilgili yaptığı açıklamada, son bilgilere göre 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin ise yaralalandığını söyledi. 2'si çocuk olan yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğunu belirten vali Çiçek, "Kaza yerinde incelemeler yapıldı. Ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı. Kazanın nasıl olduğuna yönelik araştırmalar yapılıyor. Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz. Kaza yerinde bir taraftan çalışmalar yapılıyor, diğer taraftan yol veriliyor" dedi.

Turu organize eden Ceylan'ın eşi de hayatını kaybetti 

Öte yandan kazanın, Anneler Günü nedeniyle düzenlenen günübirlik gezi sırasında meydana geldiği, katılanların İzmir'in Buca İlçesi'nin Yaylacık Mahallesi'nden 2 midibüsle yola çıktıkları öğrenildi. Daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahalleden bugün saat 07.30'da yola çıkanların kendi aralarında araç kiralayarak günübirlik tatile çıktıkları, kazadan bir saat önce de mola verdikleri belirtildi. Anneler Günü etkinliği için İzmir Buca'dan Marmaris'e düzenlenen  turu Murat Ceylan organize etti. Yaşanan kazada Murat Ceylan'ın eşi Nazlı Ceylan'ın da hayatını kaybettiği belirtildi.

Levent Piriştina: Otobüste kimler vardı, öğrenme çabası içindeyiz
Muğla'da uçuruma yuvarlanan ve ilk belirlemelere göre 23 kişinin öldüğü 11 kişinin yaralandığı tur midibüsünün İzmir Buca'daki Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Derneği önünden kalktığı iddia edildi. Kazayı haber alan kazazedelerin yakınları ve Yaylacık Mahallesi sakinleri dernekte toplanarak bilgi almaya çalıştı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'dan gelen haberlerin çok kötü olduğunu, çok üzgün olduklarını dile getirdi. Yaylacık Mahallesi'nde daha önce de turlar düzenleyen bir kadının girişimiyle bir araya gelen kadınların 2 midibüsle yola çıktığını anlatan Piriştina, "Vatandaşlar endişe içinde yakınlarından haber almaya çalışıyor. Bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Otobüste kimler vardı, öğrenme çabası içindeyiz. Başımız sağ olsun" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x