sibel parmaksız: 18 KERE HAYIR!.. 12-13

sibel parmaksız: 18 KERE HAYIR!.. 12-13

sibel parmaksız: 18 KERE HAYIR!.. 12-13

08 Nisan 2017 - 12:44 - Güncelleme: 08 Nisan 2017 - 13:30

18 KERE HAYIR!..
12-13

MADDE MADDE TEK ADAM ANAYASASINA NEDEN HAYIR? 
Madde 106: “Cumhurbaşkanının seçildikten sonra bir veya daha fazla Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabileceğini” öngören madde. Ayrıca bu maddede Cumhurbaşkanının herhangi bir nedenle (hastalık, yurt dışına çıkma vb.) geçici olarak görevinden ayrılması durumunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cumhurbaşkanına vekalet edeceği ve tüm yetkilerini kullanabileceği öneriliyor. 

 

Kaç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı belli değil. Cumhurbaşkanı olacak kişi ne kadar yardımcı isterse o kadar sayıda atayacak. Kimleri yardımcı atayacak? Bilinemez.. Anayasasında böyle bir belirsizliğin olduğu ülke dünyada yok !..

 

Mevcut anayasamızda Cumhurbaşkanına vekalet edecek kişi Meclis Başkanıdır. Meclis Başkanı aynı zamanda milletvekili olduğu için, seçilmiş bir kişidir. Ayrıca da Cumhurbaşkanı gibi ilkesel bir tarafsızlık içindedir. 

Önerilen Anayasa paketinde zaten Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı kaldırılıyor zira Cumhurbaşkanı partili olacak. Cumhurbaşkanının tarafsız olmadığı bir ortamda Yardımcılarının tarafsız olmaması da gayet anlaşılır bir durum.. 
Dolayısıyla Cumhurbaşkanının seçilmemiş kişilerden oluşan kendisinin atadığı yardımcılardan birisi geçici olarak görevde olmadığı durumlarda vekaleti alacak ve en önemlisi tıpkı kendisi gibi yardımcısı da bu süre içinde Cumhurbaşkanına verilmesi öngörülen her türlü Yürütme ve Yasama yetkilerini de kullanabilecekler.

 

Seçilmemiş kişiler Yürütmenin başında olacaklar, Yürütmenin tüm yetkilerine sahip olacaklar ve meclisin başına geçecekler, isterlerse kararname çıkarabilecekler!.. Dünya da benzeri bile olmayan bir uygulama.. Cumhurbaşkanı danışmanları ülkenin başına geçecekler, sınırsız yetkilerle…

 

Azerbaycan örneğini hatırlayalım. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in karısı aynı zamanda yardımcısı. Aliyev’in görevinin başında olmadığı zamanlarda Azerbaycan ’a karısı başkanlık ediyor.

 

Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında ya da hasta olup da görevinin başında olamadığı zamanlarda Emine Erdoğan ülkenin başında olacak. “Olur mu hiç öyle şey” demeyin.
Bu anayasa taslağı TEK ADAM ’a her türlü yetkiyi veriyor. İstediğini yardımcı atayacak. Karısı, kızı, oğlu, damadı… neden olmasın ki?
ENGEL VAR MI? YOK !...
..
Madde 116: “Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı Seçimlerinin yenilenmesine”
ilişkin madde.

 

Bu konuya daha önce de değinmiştik. Kısaca; Cumhurbaşkanı seçimi ile Türkiye Büyük  Millet Meclisi seçimlerinin önerilen Anayasa Paketine göre aynı gün yapılması öngörülüyor.  Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın iki dönemden fazla seçilemeyeceği de.

 

Ancak; Cumhurbaşkanı’nın ikinci dönemi bitmeden seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi durumunda Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabiliyor. Dolayısıyla cumhurbaşkanının en fazla iki dönem kuralı burada geçersiz oluyor.

Aynı kişinin üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin önü de açılıyor. 
 

Yasayı başka bir yasayla çiğnemiş olacağız..

Bu maddedeki değişiklik aslında gayet açık bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı olabilmesi için yapılmış durumda. Referandumdan “EVET” çıkması durumunda Erdoğan’ın görev süresini uzatmanın basit bir yolu.

TEK ADAM VE AİLESİ İÇİN KULLANILABİLECEK BU ANAYASAYA,
ÜLKENİN GELECEĞİNİ HANEDANLIĞA ÇEVİRMEYE ÇALIŞILAN ZİHNİYETE, 
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İÇİ BOŞATILMIŞ İSLAM CUMHURİYETLERİNE BENZETMEYE ÇALIŞANLARA,
TÜRK MİLLETİ GEÇİT VERMEYECEK…
BU SEFER MİLLİ İRADE LAİK, DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYECEK!...
Ülkemizi DİKTATÖRLÜK REJİMİNE sürükleyen TEK ADAM ANAYASASINA HAYIR!..
LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ ‘nin Sonunu Hazırlayan ANAYASAYA HAYIR!..  
18 KERE HAYIR !..
(devam edecek..)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x