DARENDE KAYMAKAMI VE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

DARENDE KAYMAKAMI VE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

DARENDE KAYMAKAMI VE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

16 Şubat 2017 - 15:47

Örgütün şifreli haberleşme  programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle Darende Kaymakamı Ali Türk ile öğretmen  eşi ve bir iş adamı gözaltına alındı. Bolu Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü  soruşturma kapsamında aranan firari bir öğretmen de Arguvan ilçesinde yakalandı
Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında, örgütün şifreli  haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle Darende Kaymakamı Ali Türk  ile öğretmen eşi ve bir iş adamı gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik  soruşturma kapsamında, Darende Kaymakamı Türk hakkında örgütün şifreli haberleşme  programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı verildi.

Kaymakam Türk, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Eşi  ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına  alınarak emniyete götürüldü.

Yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında ayrıca Malatya'da bir iş  adamı da gözaltına alındı.

Öte yandan, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca firari olarak aranan  FETÖ/PDY'ye ait özel okullarda görev yaptığı belirlenen bir öğretmen de Arguvan  ilçesinde yakalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x