Kocaoğlu’ndan İzmirlilere uyarı : İzban grevi AKP’nin...

Kocaoğlu'ndan İzmirlilere uyarı : İzban grevi AKP'nin organizasyonu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte ulaşımı aksatan İZBAN işçileri grevinin AKP'nin siyasi organizasyonu olduğunu öne sürdü. Kocaoğlu: Şimdi İZBAN’da, yarın Metro, belki öbür gün ESHOT’da, bizi bir darboğaza sokmak, bundan bir siyasi menfaat çıkarmak isteyen bir organizasyonla karşı karşıya olduğumuzu buradan ilan etmek istiyorum. İzmirlinin çile çekmesi beni yaralar. Beni üzer. Siyasi rant bekleyen insanı üzmez. Tüm İzmirli hemşerilerimizi uyanık olmaya davet ediyorum. dedi.

14 Kasım 2016 - 10:12

İZBAN GREVİNİN ARDINDA NE YATIYOR
İzmir’de yüzde 15 oranındaki zam teklifini beğenmeyen İZBAN A.Ş. işçilerinin grevi altıncı gününde devam etti. Aliağa-Torbalı hattında faaliyet gösteren ve günde 300 bin yolcu taşıyan İZBAN trenlerin durması ile kentteki toplu ulaşımda sıkıntı oluştu. Tartışmalar sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı bir iddiada bulunarak, grevin ardında siyasi rant hesapları olduğunu ifade etti.

GREV AKP’NİN ORGANİZASYONU
Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevleri Şube Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 5 bin 400 litre zeytinyağı alım sözleşmesi imza töreninde konuştu. İsim vermeden AKP’yi işaret eden Kocaoğlu, grevin, siyasi menfaat çıkarmak isteyenlerin organizasyonu olduğunu öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ulaşım şirketlerinin de hedef alındığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmirlinin çile çekmesi beni yaralar, beni üzer. Siyasi rant bekleyen insanı ise üzmez. Tüm İzmirli hemşerilerimizi uyanık olmaya, neyin neden yapıldığını görmeye çağırıyorum” diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU İZMİRLİLER’İ UYARDI
Bir yerlerden uzanan ellerin İzmir’in ulaşım şirketlerini dumura uğratmak, çalıştırmamak istediğini ifade eden Kocaoğlu, “Ne yaparsak yapalım, bir dirençle karşılaşıyoruz. Türkiye’de en ucuz ulaşımı, tek biletle 90 dakika aktarmayla sağlarsanız, İstanbul ve Ankara ile kıyaslanmayacak raylı sistem yatırımlarını kendi gücünüzle, özkaynaklarınız ile yaparsanız, sizin yolunuza barikatları kurarlar. Şimdi İZBAN’da, yarın Metro, belki öbür gün ESHOT’da, bizi bir darboğaza sokmak, bundan bir siyasi menfaat çıkarmak isteyen bir organizasyonla karşı karşıya olduğumuzu buradan ilan etmek istiyorum. İzmirlinin çile çekmesi beni yaralar. Beni üzer. Siyasi rant bekleyen insanı üzmez. Tüm İzmirli hemşerilerimizi uyanık olmaya, neyin neden yapıldığını görmeye çağırıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x