LYON-BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

LYON-BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

LYON-BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

13 Nisan 2017 - 19:30

Olympique Lyon ile Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final Turu ilk maçında bu akşam kıyasıya mücadele edecek. Siyah beyazlılar Spor Toto Süper Lig'de liderliğini sürdürürken, rakibi Lyon ise kendi evinde konuk ettiği Lorient'e 4-1 mağlup oldu.

MAÇ HANGİ KANALDA VE SAAT KAÇTA?

Lyon Stadı’nda 13 Nisan Perşembe günü saat 22.05’te oynanacak mücadele TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

LYON-BEŞİKTAŞ MAÇINA İSPANYOL HAKEM

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransız temsilcisi Olympique Lyon ile yapacağı ilk maç için İspanya Futbol Federasyonundan hakem Antonio Mateu Lahoz görevlendirildi.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Lahoz'un yardımcılıklarını Javier Rodriguez ve Pau Cebrian Devis üstlenecek. Teodoro Sobrino'nun dördüncü hakem olacağı mücadelede Carlos Gomez ile Jesus Gil Manzano ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

Beşiktaş, Lyon hazırlıklarını tamamladı

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık yapılan antrenman kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Antrenman takım halinde yapılan ısınma koşuları ve streching çalışması ile başladı. Pas çalışması, 5’e 2 çalışması, dar alanda oyun ve kontrol pas çalışması yapıldı. Antrenman taktik programının yer aldığı uygulamalar, duran top çalışması ve yarım sahada yapılan taktik maçı ile sona erdi.

Güneş: "Beklentim gol yemeden gol atabilmek"

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final maçında Lyon ile karşılaşacak Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş ile futbolcu Gökhan Gönül, maçın oynanacağı stadyumda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Güneş, Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımların maçı olacağını belirterek, "İyi bir rakiple oynayacağız. Biz de iyi bir takımız. Kendimizi test edeceğiz. Yetenekli oyuncuları var. Stat dolu olacaktır. Herkesin mutlu olacağı ve hak edenin kazanacağı bir oyun olsun istiyorum. Oynanan maçlar geride kaldı. Rakibimiz genç de olsa tecrübeliler. Geçmiş maçlar ölçü olamaz. Oyuncularım kendilerinden istenenleri en iyi şekilde ortaya koyacaklardır. Lyon’u başka hiçbir rakibe benzetmek istemiyorum. Aboubakar ve Quaresma bizimle olmayacak. Oyun formatımız eldeki oyunculara göre en iyisi olacaktır. Fair-Play içinde bir maç olmasını ve bu maçın dostluklara vesile olmasını istiyoruz. Futbolun eğlencesi önde olmalı. Yeteneklerimizi karakterimizi sahaya koyup en güzel oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Lyon’un genç oyuncuları var. Hücuma dönük oyuncuları öz güvenli. Biz de aynı öz güvenle oynamaya çalışacağız. İki takım da futbol oynamayı düşünüyor. Neler olacak yarın göreceğiz. Beklentimiz, gol yemeden goller atabilmek" dedi.

Güneş, dün akşam Dortmund'a yapılan saldırıya da değinerek, "Dünyada terör olmasın, insanlar mutlu olarak yaşasın. Dünya bir kriz yaşıyor. Futbola da etkileri oluyor. Dün Almanya’daki bomba olayı gibi. Önemli olan dünyadaki şiddeti yok etmek” ifadelerini kullandı.

Gökhan Gönül: "Beşiktaş tarihine geçmek istiyoruz"

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Gökhan Gönül ise, her kulvarda sahaya kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Yarın da kazanmak için sahada olacağız. Hocamız bize isteklerini belirtti. Biz de oyuncular olarak elimizden geleni yaparak buradan olumlu şekilde ayrılmak istiyoruz. Lyon ofansif olarak iyi olabilir ama zaafları da var. Biz onların iyi yönlerine karşı önlem alacağız. Önemli olan buradan iyi bir sonuçla ayrılmak. Kazanmak isteriz. Favorilerin mağlup olduğunu çok gördük. Beşiktaş tarihine geçmek istiyoruz. Yetenek önemlidir ama tecrübe her şeydir. Önemli olan takım olabilmektir. Biz yarın takım gibi mücadele etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

,BEŞİKTAŞ, AVANTAJ PEŞİNDE

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkmayı başaran siyah-beyazlı takım, yarı finale yükselme yolunda avantaj sağlamak için Fransa'nın Olympique Lyon takımının karşısına çıkacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Olympique Lyon: Lopes- Rafael, Mbiwa, Diakhaby, Morel - Tousart, Tolisso - Ghezzal, Fekir, Valbuena - Lacazette
Beşiktaş: Fabri- Gökhan G., Marcelo, Mitrovic, Tosic - Atiba, Oğuzhan - Babel, Talisca, Adriano - Cenk 
Lyon'dan Beşiktaş'a dostluk yemeği

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Lyon ile deplasmanda oynayacak olan Beşiktaş'a Fransız kulübü jest yaptı. Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas ve yönetim kurulu üyeleri, siyah-beyazlılara dostluk yemeği verdi. Yemekte Beşiktaş'ı Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Kartal Yuvaları'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mican ile Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu temsil etti.
UEFA Delgesi Jean-Paul Mievis'in de yer aldığı yemekte; Fransa Futbol Federasyonu, Fransa Ligi ve Lyon şehri yetkililerinden de katılım oldu.

Dünyaca tanınan Paul Bocuse restoranında gerçekleştirilen yemekte plaketler verilirken, karşılıklı olarak iyi dilekler paylaşıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x