ÜLKEDE GÜNDE 6 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR! BU KEZ ELEKTİRİK...

ÜLKEDE GÜNDE 6 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR! BU KEZ ELEKTİRİK DİREĞİNDE...

ÜLKEDE GÜNDE 6 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR! BU KEZ ELEKTİRİK DİREĞİNDE...

06 Mayıs 2017 - 13:10

Meksika'nın başkenti Meksiko'da elektrik direğinin dibinde üniversite öğrencisi genç bir kadın ölü bulundu. Savcılığın kadını alkolik ve kötü biri olarak tanımlamasının ardından ülke karıştı.Meksika'da 22 yaşındaki Lesby Berlín Osorio'nun cansız bedeni çarşamba sabahı Meksika Ulusal Otonom Üniversitesi (UNAM) Mühendislik Fakültesi'nde bir elektrik direğinin dibinde bulundu.

İlk incelemelerde Osorionun telefon teliyle boğulduğu belirlendi. Soruşturma başlatan savcılık Osorionun erkek arkadaşı José Luis González'in ifadesine başvurdu. González, salı akşamı sevgilisile birlikte kampüste bir kaç arkadaşıyla buluştuğunu söyledi.

Çarşamba sabaha karşı 4 sularında arkadaşlarının yanından ayrıldıklarını belirten Gonzales, daha sonra Osorio ile tartıştıklarının itiraf etti. Ancak González'in ifadesine göre tartışmanın ardından González, Osorionun yanından ayrıldı.

İNTİHAR OLASILIĞI GÖZ ÖNÜNDE

Yetkililere göre Osorioyu son gören González şüpheli. Osorionun intihar etmiş olması da olasılıklar arasında tutuluyor.

Savcılığın, González'in ilk ifadesine dayanarak Osorionun ölümü hakkında perşembe günü Osorio hakkında Alkolikti ve kötü bir öğrenciydi.", "Evi terk etmişti ve erkek arkadaşıyla birlikte yaşıyordu. Uyuşturucu kullanıyordu. şeklindeki açıklamaları üzerine Twitterdan tepki yağdı. Binlerce kadın, cinayetlerin bu yolla meşrulatılmasını eleştirmek için "Eğer öldürülürsem etiketinin altına olası ölümlerinin ardından haklarında neler denilebileceğini yazdı.

KADINLAR TEPKİ GÖSTERDİ

UNAM kampüsünde ise dün kadın öğrenciler bir araya gelerek Osorio için adalet ve saygı istedi. Kadınlar hep bir ağızdan "Yaşamak istiyoruz, Bir cinayet daha olmayacak, Bir kişi daha azalmayacağız" diye bağırdı.

300 bin öğrencisiyle sadece ülkenin değil Latin Amerikanın en büyük üniversitesi olan UNAM rektörü Enrique Graue ise kampüsteki güven ortamını sağlamak konusunda başarısız olduğunu itiraf etti. Graue, öğrencilere karşı kendini borçlu hissettiğini söyledi.

GÜNDE 6 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR

UNAM Latin Amerikadaki en önemli öğrenci hareketlerinin de sembolü.

Venezuelada kadına şiddet çok yaygın. Ulusal İstatistik Enstitüsünün verilerine göre ülkede günde ortalama 6 kadın öldürülüyor; 30 yılda 50 bin kadın öldürüldü. Ülke genelinde cinsel şiddete uğradığı için şikayette bulunan kadınların oranı yüzde 63. Bu oran başkentte yüzde 72ye kadar çıkıyor. Savcılıklara tecavüze uğramak gerekçesiyle yapılan suç duyurularına göre ülkede bir günde 40 kadın tecavüze uğruyor. Her 5 tecavüzcüden ise sadece 1i mahkum oluyor.

Birleşmiş Milletlere göre göre araştırılmadığı ve özensiz davranıldığı için ülkedeki kadın ölümlerinin çoğu cezasız kalıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x