KONAK’TAN AMATÖRE BİR DESTEK DAHA

KONAK’TAN AMATÖRE BİR DESTEK DAHA

12 Kasım 2016 - 15:12

Konak’tan amatöre bir destek daha

Sporun ve sporcunun dostu Konak Belediyesi, zor koşullar altında mücadele veren amatör spor kulüplerine destek olmayı sürdürüyor. Sezon başında ilçede faaliyet gösteren 20 amatör spor kulübünün lige katılım paylarını ödeyen, bununla da sınırlı kalmayarak kulüp başına 4 bin 200 TL’lik malzeme yardımında bulunan Konak Belediyesi, son olarak 20 kulübe toplam 80 bin TL’lik nakdi yardım yaptı.

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa’daki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sait Başdaş, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Kadir Akbulut, Konak Belediye Meclis Üyeleri ile Konak sınırları içinde faaliyet gösteren 20 amatör spor kulübünün başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı.

YENİ TESİS MÜJDESİ

Salonda bulunanların alkış ve tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptığı konuşmada amatör kulüplere verdikleri desteğin her yıl artarak sürdüğünü, bunun da sadece malzeme ve para yardımla sınırlı kalmadığını aynı zamanda tesis desteği de verdiklerini söyledi. Yeni yapacakları tesisler hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, “Biz kentin merkezine sıkışmış bir ilçeyiz. Bu nedenle spor tesisi yapacak boş alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Gültepe Semti’nde mülkiyeti Milli Emlak’ta olan eski ekmek fabrikasının alanını devraldık. Önümüzdeki günlerde buraya güzel bir spor kompleksinin temelini atacağız. Ayrıca Halkapınar’da belediyemize ait boş alanda bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Burasına da spor kulüplerimiz için antrenman sahalarına dönüştüreceğiz. Böylece altyapı eksikliklerini gidermiş olacağız” dedi.

TAÇSIZ KRAL TURNUVASI

Başkan Pekdaş, konuşmasında Konak’taki amatör spor kulüplerinin katılımıyla Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay anısına bir futbol turnuvası düzenleme hazırlığında olduklarının müjdesini de verdi. 20 kulübün katılımıyla gerçekleştirilecek turnuvayı kazanan takımın Galatasaray Spor Kulübü ile gösteri maçı yapacağını dile getiren Pekdaş’ın bu haberi salonda bulunan sporcular tarafından uzun süre alkışlandı.

HER TAKIMA 4 BİN TL

Törende konuşan Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sait Başdaş da, 20 amatör spor kulübü adına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Aynı zamanda Konak Belediye Meclis Üyesi de olan Başdaş, Konak Belediyesi’nin lige katılım paylarını ödediği spor kulüplerine geçtiğimiz ay yaptığı 4 bin 200 TL’lik malzeme yardımının ardından son olarak yaptığı 4 bin

TL’lik nakdi yardımla takımlara rahat bir nefes aldırdığını söyledi. Amatör spor kulüplerinin madde bağımlısı gençlerin rehabilitasyonu sürecinde önemli bir görev üstlendiğini de belirten Başdaş, “Madde bağımlısı gençlerimizi sporla kazanmak istiyoruz. Bu nedenle spora teşvik ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Yeşilova, Atilla, Dostgücü, Ege Çağlayan, Eşrefpaşa, Gültepe, Kalaçamlık, Torosgücü, Ülkü, İzmir Yıldız, Yapıcıoğlu, Yılmazkaya, Basmane Altınpark, Çayırlıbahçe, Damlacık, Gültepe Çelik, Gültepe Kültür, Hücum, Kahramanlar ve Kaya spor kulüplerine 4 bin TL’lik nakdi yardım çekleri Başkan Pekdaş ve protokolde yer alan diğer isimler tarafından teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x