ANTALYA’DAKİ CİNAYET DAVASI

ANTALYA'DAKİ CİNAYET DAVASI

23 Eylül 2016 - 15:45

Aynı pastanede çalıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi (Fotoğraftaki: Ümit Turan)

 

'da çalıştığı pastanedeki iş arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapisle cezalandırıldı.Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Yunus Bağış ile taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, mahkemeye sunduğu mütalaada sanık Bağış'ın Meltem Mahallesi'nde faaliyet gösteren Özlem Pastanesi'nde 10 yıl boyunca tezgahtar ve garson olarak çalıştığını, bu sırada aynı iş yerindeki kız arkadaşı Gamze Özdemir'in işletme müdürü olarak çalışan Ümit Turan tarafından işten çıkarıldığını belirtti.

Bağış'ın kız arkadaşının işten çıkarılmasından Turan'ı sorumlu tutarak, husumet beslemeye başladığını kaydeden Güdül, Bağış'ın oturduğu evin yakınındaki parka çağırdığı Turan'ı birden fazla kez bıçaklayarak ölümüne neden olduğunu ifade etti.

Sanık avukatı Pelin Maden, savunmasında, müvekkilinin psikolojik tedavi gördüğünü, ilaç kullandığını savunarak, "Müvekkilimin kullandığı ilaçlar nedeniyle normal bir insandan beklenen davranışları göstermesi mümkün değildir. Bu nedenle kasıt yoktur, tasarlama yoktur, karar verdiği an belirlenememiştir. Bu nedenle devamlılıktan da bahsedilemez, mütalaaya kesinlikle katılmıyoruz. Olayda tasarlamanın koşulları da oluşmamıştır." diye konuştu.

Son savunmasını yapan Bağış ise pişman olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, Bağış'ı, "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Sanığın cezası, duruşmalardaki olumlu davranışlarından dolayı müebbet hapse çevrildi.

Antalya'da geçen yıl 18 Eylül'de Yunus Bağış, aynı pastanede müdür olarak çalışan Ümit Turan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, Turan, yaşamını yitirmeden önce kendisini Bağış'ın bıçakladığını söylemişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x