EYLEM HAZIRLIĞINDA OLAN 18 YAŞINDAN KÜÇÜK DEAŞ’LI YAKALANDI

EYLEM HAZIRLIĞINDA OLAN 18 YAŞINDAN KÜÇÜK DEAŞ’LI YAKALANDI

EYLEM HAZIRLIĞINDA OLAN 18 YAŞINDAN KÜÇÜK DEAŞ’LI YAKALANDI

02 Mayıs 2017 - 16:57

İstanbul polisi, kentte eylem hazırlığında olduğu ileri sürülen 18 yaşından küçük bir DEAŞ üyesini gerçekleştirdiği operasyon sonucu yakaladı. Mahkemece önce serbest bırakılan şüphelinin daha sonra tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Emniyeti, yaşı 18’den küçük olan bir DEAŞ üyesini gözaltına aldı. Sansasyonel eylem hazırlığındaki çocuğu, mahkeme serbest bıraktı. Savcılığın itirazı üzerine şüpheli Konya’da tutuklandı.

 Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) DEAŞ’ın eylem hazırlığında olduğunu belirledi.  Bunun üzerine çalışma başlatıldı.  Eylemi gerçekleştirecek kişi belirlendi. Şüphelinin 18 yaşından küçük olan B.F.K., olduğu tespit edildi. Şüpheli çocuk 21 Nisan’da gözaltına alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen, B.F.K.’nın ifadesi psikolog eşliğinde alındı. Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye gönderildi. Savcılık B.F.K.’yı tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Ancak şüpheli serbest bırakıldı. Savcılık itiraz etti. B.F.K.’nın yakalanması için yeniden karar çıkarıldı. Konya’da gözaltına alınan B.F.K., tutuklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x