SURİYELİ AKTİVİST ANNE İLE GAZETECİ KIZININ KATİLLERİ...

SURİYELİ AKTİVİST ANNE İLE GAZETECİ KIZININ KATİLLERİ YAKALANDI!

SURİYELİ AKTİVİST ANNE İLE GAZETECİ KIZININ KATİLLERİ YAKALANDI!

30 Eylül 2017 - 13:33

Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat'ın Üsküdar'da öldürülmesi ilgili olarak Ahmet Barakat Bursa'da yakalandı. Sağlık kontrollerinden geçirilen şahıs bugün İstanbul'a getirilecek.

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile kızı Halla Barakat'ın öldürüldüğü olayda flaş bir gelişme yaşandı. Anne-kızın katil zanlısı Ahmet Barakat yakalandı. Anne-kızın akrabası olduğu öğrenilen Barakat Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri tarafından kamera görüntülerinden yola çıkılarak Bursa’da yakalandı. Zanlı sağlık kontrollerinin ardından İstanbul'a getirilecek. 

Cinayet bürosu, evde yaptıkları incelemede anne ve kızını önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtmişti. Katillerin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla detarjan kullandığı da öğrenilmişti.

TEHDİT ALIYORLARDI

Barakat ve kızının, iç savaşın ardından önce İngiltere’ye gittikleri, 3 yıl önce de Türkiye’ye geldikleri belirlendi. Esad karşıtı cephede yer alan ve Suriye’deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlar yapan anne Barakat’ın bir süredir tehdit edildiği, bu tehditlerin Suriye gizli servisi ‘El Muhaberat’ kaynaklı olduğu öne sürüldü.  Öldürülen annenin kardeşi, “Bir süre önce sosyal medyada biri, ablamı bozuk Arapça’yla ‘Sen çok konuşuyorsun, konuşma, yoksa seni öldürürüz’ diye tehdit etmişti” dedi. 

3 AKRABASI ABD’DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ailenin kaderi sadece İstanbul’daki acı dramla şekillenmedi. Barakat soyadı, 2 yıl önce ABD’de yaşanan korkunç bir olaydan sonra tüm dünya tarafından duyulmuştu. ABD’nin Kuzey Carolina Eyaleti’nin Chapel Hill bölgesinde Şubat 2015’te 3 Müslüman genç, 46 yaşındaki aşırı sağcı Craig Stephen Hicks tarafından öldürülmüştü. Saldırıda can veren 23 yaşındaki Deah Barakat İstanbul’da öldürülen Halla’nın kuzeni, Yusor onun eşi, Razan da Yusor’un kardeşiydi. Kuzey Carolina Üniversitesi’nde diş hekimliği okuyordu. Barakat’ın Filistinli çocukların diş tedavisi için de gönüllü olduğu biliniyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x