ETÜT MERKEZLERİNİN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI!

ETÜT MERKEZLERİNİN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI!

ETÜT MERKEZLERİNİN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI!

02 Ağustos 2017 - 14:32


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),  1 Temmuz itibarıyla faaliyetlerine son vermesi veya standartlarına uygun başka  bir özel öğretim kurumuna dönüşmesi istenen bin 992 özel öğrenci etüt eğitim  merkezinden 366'sı kurucu isteğiyle, 391'i ise Bakanlık tarafından resen  kapatıldı.
687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile şubat ayında özel  öğrenci etüt eğitim merkezlerinin tanımının "Özel Öğretim Kurumları Kanunu"  metninden çıkarılmasının ardından etüt eğitim merkezlerinin dönüşüm işlemlerinde  sona gelindi.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 1 Temmuz 2017  itibarıyla faaliyetlerine son vermesi veya standartlarına uygun başka bir özel  öğretim kurumuna dönüşmesi öngörülen bin 992 merkez ile ilgili süreç tamamlandı.

Bu kapsamda, 366 etüt eğitim merkezi kurucu isteğiyle kapanırken, 391  merkez ise Bakanlık tarafından resen kapatıldı.

Etüt eğitim merkezlerinden bin 235'inin de başka bir özel öğretim  kurumuna dönüşüm işlemleri yapıldı. Merkezlerden 886'sı çeşitli özel kurslara,  294'ü özel öğretim kurslarına, 53'ü özel okula ve 2'si de özel eğitim ve  rehabilitasyon merkezine dönüştü. Bakanlık tarafından yürütülen dönüşüm  işlemlerinin ardından artık "Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi" şeklinde bir özel  öğretim kurumu kalmadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x