AĞIZLARINI TOPRAKLA KAPATTILAR...

AĞIZLARINI TOPRAKLA KAPATTILAR...

Ağızlarını toprakla kapattılar 1 milyon adet arı telef oldu

30 Temmuz 2017 - 22:30

Manisa Saruhanlı'da ağzı toprakla kapatılan 122 kovandaki yaklaşık 1 milyon bal arısı havasızlıktan telef oldu. Kovanların sahibi 125 bin lira zararı olduğunu söylüyor.
Zafer Şahin, her birinde yaklaşık 10 bin bal arısının bulunduğu 122 kovanı yaklaşık bir ay önce konaklaması için Lütfiye Mahallesi Sarıkız mevkisine bıraktı.

Bakımını yapmak için her gün kovanlarının  bulunduğu alana giden Şahin, dün gece kovanların tamamının ağzının toprakla kapatıldığını görünce durumu Jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kovanlarda bulunan yaklaşık 1  milyon arının telef olduğunu belirledi.

Ekipler, olayı gerçekleştiren ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi  veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Kovanların sahibi Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, arıları  kimin niçin telef ettiğini anlamadığını söyledi.

Hiç kimseyle husumeti olmadığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"15 yıldır Halitpaşa Ovası'nda arıcılık yapmaktayım. Yaklaşık bir ay  önce arılarımı konaklamak için bıraktım. Herhangi bir şikayet veya anormal bir  durum yoktu ancak dün akşam geldiğimizde 122 kovanın tamamının ağızları toprakla  kapatılarak bütün arıların telef olduğunu gördüm.  Bunu yapan vicdansız. Bunu bir insan yapmış olamaz çünkü bir hayvana zarar vermek  de insanlığa sığmaz"

Şahin, herhangi bir destek almadan arıcılık yaptığını ve sigortasının  da bulunmadığını belirterek, zararının 125 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x