"MİLLİ İZLEME SİSTEMİ" İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

"MİLLİ İZLEME SİSTEMİ" İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

"MİLLİ İZLEME SİSTEMİ" İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

10 Temmuz 2017 - 10:37

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınavlarda; "ucu açık soru" dönemi başlıyor... Sistem ile, her bir öğrencinin ne kadar bildiği değil, neleri öğrenip neleri öğrenmediğinin tespiti hedefleniyor. Buna göre öğrenme eksikliklerini gidermek için her öğrenciye özel geri bildirim yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin açık uçlu sorularla değerlendirilmesi için ilk adımı attı. Bu sınavlarla her öğrencinin eğitim seviyesi takip edilecek, eksikleri saptanacak ve öğrenciye özel kişiselleştirilmiş ev ödevi verilecek. 

Kalkınma Bakanlığı’nın bu yıl yatırım planına alınan "Milli İzleme Sistemi" projesi kapsamında, her bir öğrencinin ne kadar bildiği değil, neleri öğrenip neleri öğrenmediği tespit edilecek. Buna göre öğrenme eksikliklerini gidermek için her öğrenciye özel geri bildirim yapılacak.

Müfredat doğrultusunda Soru Bankası hazırlanacak. Her yılın Aralık ayında il genelinde ortak yazılı sınav yapılacak. Sınav kağıtları, Milli Eğitim Bakanlığı’nda hazırlanan veri tabanına yüklenecek. Analiz ise, iki ayrı kapsamda gerçekleştirilecek.

İlk kısım öğrenci-öğretmen-okul, ikinci kısım da ilçe-il ve ülke raporlamaları şeklinde olacak.

Sistem ile öğrencilere verilen ödevler de kişiselleşecek. Öğretmenler, tespit edilen eksik öğrenmelerine göre sınıfındaki öğrencilere farklı ödevler verebilecek. "Milli İzleme Sistemi" kapsamında il bazında yapılacak sınavda, açık uçlu sorular kullanılacak. Öğrencilerin bilgiyi kullanmaları ve muhakeme yeteneklerini geliştirmeleri teşvik edilecek. 

Milli İzleme Sistemi, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ankara-İstanbul ve İzmir dışında belirlenen 24 ilde pilot olarak uygulanacak. Sonraki yıllarda eksiklikleri giderilerek tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x