O BANKALARA CEZA KESİLECEK !

O BANKALARA CEZA KESİLECEK !

31 Ekim 2016 - 12:28

BDDK, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılması konusunda bankaları mercek altına aldı. Suistimali görülen bankalara ceza kesilecek....

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, "Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili gerekli yaptırımlar, gerekli düzenlemeler, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Akben, uygulamalarının, talimatlarının aksine hareket eden bankalara gerekli cezaları kestiklerini söyledi. işlem bazında... Yapılandırmayı bir rahatlama sağlasın diye yaptıklarına dikkati çeken Akben, bunları daha zora sokulsun, üzerine yük binsin diye yapmadıklarının altını çizdi.

Akben, bankaların bu uyarı ve düzenlemeleri dikkate alarak hareket etmelerini beklediklerini dile getirdi. Bu işi sulandıran, suistimal eden bankalara karşı yapacakları uygulamalar olacağına dikkati çeken Akben, bu konudaki çalışmalara işlem bazında baktıklarını söyledi. "Bunu genellemek istemiyoruz, şikayetler bazında bakıyoruz" diyen Akben, işlem bazında kim ne yapıyorsa, onlar üzerinde hassasiyetle duracakları bilgisini verdi. Akben, sözlerine şöyle devam etti: "Uygulamalarımızın, talimatlarımızın aksine hareket eden bankalara gerekli cezaları kesiyoruz.

Hangi işlem ceza gerektiriyor, hangisi gerektirmiyor bunları ayrıştırmak lazım. Bazı özel hukuk işlemleri, karşılıklı sözleşme konuları var. Bunlar içerisinde cezaya girenleri, girmeyenleri ayırarak bu konuda hareket edeceğiz.".

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x