TURİST OLARAK GELDİLER CAMİDE HIRSIZLIK YAPTILAR

TURİST OLARAK GELDİLER CAMİDE HIRSIZLIK YAPTILAR

TURİST OLARAK GELDİLER CAMİDE HIRSIZLIK YAPTILAR

17 Eylül 2017 - 21:10

Turist olarak geldiler, camide hırsızlık yaparken yakalandılar
İstanbul Sultanahmet Camii'nde,  namaz kılan cemaatin namaz sırasında ayakkabılarını ve çantalarını çalan 2 kişi polisin dikkati sayesinde yakalandı. Suç üstü yakalanan şahıslar Mısır uyruklu çıktı.
Sultanahmet Camisi ve civarında görev yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri ekipleri, cami cemaatine yönelik olarak son günlerde yoğun şekilde yaşanan ayakkabı ve çanta hırsızlığı olaylarını soruştururken, 2 şahsı şüpheli olarak değerlendirip uzaktan izlemeye aldı.

ÇANTAYI ÇALARKEN TAKİBE TAKILDILAR 

Üç gün boyunca sürekli camiye gidip gelen kişilerin, hırsız olabileceği ihtimaliyle yapılan takiplerde, şüphelilerin şadırvanda abdest alan vatandaşların başında beklediğini, ardından camiye girerek namaza duran bir vatandaşın ayakkabı ve çantasını aldığını tespit etti.Tespitin ardından 2 şahısın cami çıkışını bekleyen ekipler, camiden çıkar çıkmaz her ikisini de kollarına girerek gözaltına aldı. Yapılan kimlik kontrollerinde Mısır vatandaşı olduğu belirlenen S.M.S.E. (60) ve F.R.I.K.(52) isimli şahısların İstanbul'a turist görünümüyle geldikleri tespit edildi.

YALAN İFADEYİ SIRT ÇANTALARININ İNCELENMESİ BOZDU

Emniyete götürülerek sorguya alınan 2 Mısırlı, ifadelerinde herhangi bir şey çalmadıklarını iddia ederken yalan ifadeleri ise yanlarında bulunan çantaların aranmasıyla ortaya çıktı. İkilinin yanında taşıdığı omuz çantasının içerisinde arama yapan ekipler, Rusya vatandaşı F.Y.' isimli bir şahısa ait pasaport, uçak bileti, 120 lira para, 1 telefon ve saat bulurken, iki hırsızın çantayı F.Y.'nin namaz kıldığı sırada yanından aldığını tespit etti. 

KAMERA KAYITLARI HIRSIZLIKLARINI BELGELEDİ 

Çantayı sahibine ulaşıp teslim eden polis, caminin güvenlik kameraları üzerinde yaptığı incelemede ise aynı şahısların bir çok ayakkabı hırsızlığı ile çanta hırsızlığının failleri olduğu tespit edildi. Hırsızlıkları kameralarca tespit edilen 2 Mısırlı'nın emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x