İNGİLTERE BOŞALIYOR

İNGİLTERE BOŞALIYOR

01 Kasım 2016 - 17:01

Avrupa Birliği’nde çıkma kararı alan İngiltere’yi dev şirketler de terkediyor. Büyük şirketleri çekmek için Fransızlar atakta....

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı sonrası, merkezi burada olan şirketler kendilerine yer aramaya başladı. Fransa da, İngiltere'deki dev şirketleri ülkesine çekmek için operasyon başlattı. Financial Times'ın Paris muhabiri Michael Stothard'ın haberi, bu operasyonun detaylarını ortaya koydu.

Ekonomi diplomasisi alanında önemli bir isim olan Ross McInnes'in liderliğinde kurulan bir 'takım'ın, Birleşik Krallık'taki büyük şirketleri, merkezlerini Fransa'ya taşımak konusunda iknaya çalıştığı ortaya çıktı. Brexit sonrası aralarında HSBC'nin de bulunduğu bazı bankaların, Paris'e taşınma sinyali verdiği belirtildi. Enerji devlerinden BP'nin de, HSBC gibi Fransa'nın yolunu tutmak üzere olduğu kaydedildi. Haberde, McInnes'in liderliğinde kurulan takımın yalnızca finans şirketlerini değil, madencilik ve enerji gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketleri de 'hedefleri' arasına aldığı yazıldı. 45 şirketten 13'ünün Fransa'ya gitme kararı aldığına dikkat çekildi.
.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x