RUSYA’DAN S-400 AÇIKLAMASI: KİMSENİN ELEŞTİRMEYE HAKKI YOK!

RUSYA'DAN S-400 AÇIKLAMASI: KİMSENİN ELEŞTİRMEYE HAKKI YOK!

RUSYA'DAN S-400 AÇIKLAMASI: KİMSENİN ELEŞTİRMEYE HAKKI YOK!

27 Eylül 2017 - 15:45


Ankara'nın Moskova'dan hava savunma sistemi alma kararından sonra, Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere Rusya'dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, "Kimsenin uluslararası hukuka uygun bir anlaşmadan dolayı bizi eleştirmeye hakkı yok" dedi.
Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre; Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alma kararı vermesi nedeniyle NATO'daki müttefikleri tarafından eleştirilmesi hakkında bir soru yöneltildi. 

Peskov  "Hiç kimsenin, tamamen uluslararası hukuka uygun bir biçimde askeri ve teknik alanda yaptıkları, ayrıca üçüncü bir ülkeyi kesinlikle hedef almayan bir işbirliği yüzünden Rusya ve Türkiye'yi eleştirmeye hakkı yok. Bu nedenle kimsenin bu konuda eleştirel ifadeler kullanması için bir dayanak da yok" cevabını verdi.

Diğer taraftan Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yarın Ankara'yı ziyaret edecek olmasına yönelik bir soruya da, "Bu görüşmenin tamamen pragmatik amaçları var. Nitekim Rusya ve Türkiye, hem ekonomik hem askeri ve teknik hem kültürel alanda yakın işbirliği içerisinde olan ve mega projeler hayata geçirmekte olan iki ülke" yanıtını verdi.

Bunların yanı sıra Rusya ve Türkiye'nin, Suriye de dahil olmak üzere bölgesel güvenliğin sağlanması için aktif biçimde işbirliği yaptığını anımsatan Peskov, Putin ve Erdoğan'ın yarınki görüşmesinde bu konular hakkında işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x