TİNERCİ YUVASI TARİHİ MEKAN BAKIN NASIL KULLANILIYOR...

TİNERCİ YUVASI TARİHİ MEKAN BAKIN NASIL KULLANILIYOR...

TİNERCİ YUVASI TARİHİ MEKAN BAKIN NASIL KULLANILIYOR...

08 Temmuz 2017 - 13:49

Siirt'in tarihi yerlerden biriyken tinercilerin mekanı haline gelen ve zaman zaman intihar vakalarının meydana geldiği Delikli Taş (Rasıl Hacar), Siirt Valiliği ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı proje ile modern bir mesire alanına çevrildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, tarihi dokusu ve manzarası ile doğaseverlerin büyük ilgisini çeken Delikli Taş'ın baştan sona restore edildiğini belirterek, "Deliktaş Siirt'in önemli turizm yerlerinden biri. Ancak daha önce atıl durumdaydı. Projenin toplam maliyeti 1 milyon 156 bin liradır" dedi.
Kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan, daha önce tinercilerin mesken edindiği ve zaman zaman intihar vakalarının olduğu tarihi Delikli Taş alanı, Siirt Valiliği ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın ortak projesi ile modern bir mesire alnına çevrildi. Tarihi dokusu ve manzarası ile doğaseverlerin büyük ilgisini çeken Delikli Taş'ın baştan sona restore edildiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, "Deliktaş Siirt'in önemli turizm yerlerinden biri. Burası Botan vadisine hâkim olan bir yerimizdir. Deliklı Taş ile yaptığımız proje iki aşamalıdır. Delikli Taş'ın finansmanının yüzde 75'ini Dicle Kalkınma Ajansı karşılarken, yüzde 25'ini ise İl Özel İdaresi karşılamıştır. Projenin toplam maliyeti ise 1 milyon 156 bin liradır" dedi.

Bölgeye hâkim bir yerde bulunan Delikli Taş, yapılan çalışmalardan sonra halka açılırken, ihale usulü olarak işletmesini alan İshak Yargıcı, daha önce Delikli Taş'ın atıl durumda olduğunu ve daha çok tinercilerin mekanı haline geldiğini söyledi. Yargıcı, "İl dışından birçok doğasever buraya gelerek manzaraya hayran kalıyor ve hatıra fotoğrafı çektiriyor. Daha önce burası aileler için pek güvenli yer olamadığı için gelinmezdi ve daha çok tinercilerin uğrak yeri idi. Burayı işlettiğim için çok mutluyum. Buraya yeni bir restoran yapmaktayım ve bu bittiğinde buraya gelecek olan aileler yemeklerini Mezopotamya manzarası ve Botan manzarası eşliğinde yeme şansı yakalayacaklardır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x